Drugačije prvenstvo: Njemačka vs. Francuska
Gaisburger Marsch
Sastojci:
Supa:
1 kg goveđeg mesa
1/2 kg kosti
2l vode
povrće za supu
1 veći luk
Ostalo:
500g krompira
150g korijena celera
3 mrkve
150g špecli
1 mala kašika nasjeckanog vlasca
1 mala kašika nasjeckanog peršuna
sol i biber
2 kašike maslaca
2 prepržena luka
Priprema:
U lonac stavite oprano meso. Očistite veliki luk, prepolovite ga na pola. Na suhu tavu stavite luk da uhvati finu tamnu boju gotovo da malo zagori.
U lonac stavite povrće za supu i meso, pustite da kuha nekih sat i pol dok se meso ne skuha. Kad je skuhano, procijedite. Meso očistite od kosti i narežite na kockice. Vratite u procijeđenu supu.
Operite i narežite krompir na kockice pazite da je sve veličine komadića mesa, isto napravite sa celerom i mrkvom. Sve stavite u lonac sa supon. Pustite da zakuha i kuha 15 min.
Nakon 15 minuta dodajte špecle. Možete ih kupiti gotove ,a mozete h napraviti od 100g ostrog brasna 1 jaja, malo soli i 100ml vode. Pustite da sve kuha jos 15 min. Posolite i pobiberite po želji.