Spektakularan doček Marka Bošnjaka, pobjednika showa Pinkove zvezdice

Show
Spektakularan doček Marka Bošnjaka, pobjednika showa Pinkove zvezdice
Marka Bošnjaka, pobjednika muzičkog showa "Pinkove zvezdice", spektakularno je dočekalo sinoć nekoliko hiljada stanovnika općine Prozor-Rama.

Marka Bošnjaka, pobjednika muzičkog showa "Pinkove zvezdice", spektakularno je dočekalo sinoć nekoliko hiljada stanovnika općine Prozor-Rama.

Svečani doček upriličen je na stadionu pored osnovne škole "Marko Marulić", a svi nazočni imali su priliku uživati u nekoliko prelijepih interpretacija jedanaestogodišnjeg Marka Bošnjaka.

Marko je pobjednik druge sezone najpopularnijeg dječijeg muzičkog takmičenja, a svojim anđeoskim glasom osvojio je cijeli Balkan. Također, nerijetko je tokom takmičenja izazvao suze na licima članovima stručnog žirija.

files-php

Njegovi roditelji iskoristili su priliku da se zahvale svima koji su ga podržavali na bilo koji način, te njegovim vjernim pratiteljima i navijačima.

Jozo Ivančević, načelnik Općine Prozor-Rama, čestitao je malome Marku, te mu uručio novčanu nagradu.

- Marko je naš ponos, i najbolji promotor općine Prozor-Rama. Podržavali smo ga i podržavat ćemo ga i dalje u njegovu radu, jer to uistinu zaslužuje - kazao je Ivančević u svome obraćanju.

Marko je u izjavi za medije kazao kako je presretan zbog postignutog rezultata, te da je pjevanje i muzika ono što on najviše voli, no i da je vrlo umoran i iscrpljen od putovanja i takmičenja, koje će mu, kako Marko kaže mnogo nedostajati, kao i poznanstva i prijatelji koje je stekao tokom takmičenja.

thumbnail-php

Pero Pavlović - Ćiro, njegov ujak, jedan je od onih koji su uz malog Marka bili svih jedanaest mjeseci i koji ga je u svemu podržavao te davao mu snagu i motivacije da se bori.

Pavlović nije krio svoje oduševljenje zbog postignutog rezultata Marka Bošnjaka.

- Presretan sam zbog Marka, zbog njegove cijele porodice, i svih ovih ljudi koji su došli dočekati Marka. Mnogo je utisaka i sigurno će biti potrebno nekoliko dana da se sve posloži kako bih mogao opisati ovaj osjećaj - kazao je Pavlović u izjavi za Fenu.

Pavlović je otkrio malu tajnu o tome kako je uopšte došlo do toga da se Marko prijavi na spomenuto takmičenje.

-  Marko se sam prijavio u Pinkove zvezdice i niko od porodice ništa nije znao. Jednoga dana nazvao je svoju mamu i kazao "Mama ja sam nešto napravio". Njegova mama se prepala i pitala ga što je napravio, no on joj je kazao samo da dođe kući. Kada je došla kući Marko joj je kazao da se prijavio na Pinkove zvezdice. Njegova majka ga je pitala kako misli to izvesti, s obzirom da rade i ona, a i njegov otac, a Marko je odgovorio da će zovnuti ujku Ćiru da ga vozi u Sarajevo. Ja sam odmah na to pristao - kazao je Pero Pavlović - Ćiro u izjavi za Fenu.

 

(Foto: Rama-Prozor.Info/Fena)

 

Ne propustite