Drugačije prvenstvo: Njemačka ili Slovačka
Njemački Birnenkrapfen - krofnice sa svježim kruškama
Sastojci 4 osobe:
Tijesto:
500g Pšeničnog glatkog brašna Podravka (za izradu tijesta)
1 Kvasca instant Dolcela
50g šećera
150ml mlijeka
75g maslaca
2 jaja
1 naranča/korica
4 kruške
šećer u prahu i cimet/za posuti
Priprema:
Zamijesite prvi dio tijesta:
Stavite u posudu prosijnao brašno dodajte kvasac, 1 žlicu šećera i toplo mlijeko. Zamijesite tijesto dok bude glatko. Poklopite i na toplom ostavite stajati 30-45 minuta dok ne udvostruči veličinu. Otopite maslac pa ga pustite da se malo ohladi. Ogulite i narežite kruške na kockice. U dignuto tijesto dodajte koricu od narandće, otopljeni maslac, sol i jaja. Sve mijesite dok ne dobijete glatko tijesto. Dodajte narezane kruškice. Promiješajte, ostavite stajati pola sata. Zagrijte ulje u dubljem loncu. Sa dvije žlice vadite krafnice pa ih pecite u zagrijanom ulju na srednjoj temepraturi dok ne dobiju finu boju. Ocijedite na kuhinjskom papiru. Pospite mješavinom cimeta i šećera u prahu.