Drugačije prvenstvo: Švicarska protiv Francuske
Bünderska torta s nadjevom od oraha
Sastojci:
300g brašna
150g šećera
150g maslaca
1 jaje
1 prstohvat soli
Sastojke umijesite u tijesto. Dio tijesta (250g) odvojite za gornju koru. Ostatak rasporedite po posudi i nastojite da rub bude visok oko 3 cm.
Nadjev:
300g šećera
250g oraha (rezanih)
2 dl slatkog vrhnja
Priprema:
Rastopite šećer i čekajte da dobije smeđkastu boju. U otopinu umiješajte orahe, dodajte vrhnje i pustite da dva puta proključa. Smjesu dodajte u posudu u kojoj je tijesto i poklopite s pokrovom od tijesta koje ste prethodno priredili. Sve skupa stavite u pećnicu i pustite 10 minuta da se peče na najjačoj temperaturi, nakon toga stavite pećnicu na srednju temperaturu. Kad tijesto poprimi svijetložutu boju torta je gotova.