Španija ili Turska - ko je vaš favorit
Patatas bravas
Potrebno:
700 gr krompira
800 ml vode
2 kašičice soli
120 ml ulja
2 kašičice aleve paprike
malo čilija
3 lovorova lista
so
Za umak:
100 gr majoneze
kašičica vinskog sirćeta
kašičica paradajz pirea
kašičica bijelog luka u prahu
malo čilija
Priprema:
Oguljen krompir isječemo na kockice. U veći lonac naspemo vodu te ubacimo alevu papriku i čili. Začinimo po želji sa solju i biberom i ubacimo nekoliko listova lovora. Kuvamo na srednje jakoj vatri oko petnaestak minuta pa ubacimo krompir. Kuhamo krompir desetak minuta pa ga izvadimo i osušimo. Ostavimo zatim krompir da se ohladi. Dok se hladi krompir pravimo umak od majoneze, paradajz pirea, sirćeta , bijelog luka u prahu i čilija. Sve sastojke izmješamo u zdjeli pa je stavimo u frižider da se ohladi. Kada smo osušili i prohladili krompir propržimo ga u dosta vrelog ulja.