Bosanski ćevapi u domaćim lepinjama sa kajmakom

Praktična žena
Bosanski ćevapi u domaćim lepinjama sa kajmakom
Bosanski ćevapi...

Bosanski ćevapi u domaćim lepinjama sa kajmakom 

Ćevape vole svi Bosanci i Hercegovini i to je njihovo tradicionalno jelo. I turisti kad posjete BiH u restoranima traže da probaju te poznate, ukusne ćevape. Iako postoje male razlike u pripremanju ovog jela od grada do grada, suština je ista. Mi vam u videu donosimo veoma ukusan recept kojeg vrijedi pokušati napraviti.

Sastojci:

2 kg sitno sjeckanog mesa ( 1,5 kila janjetine i 500 gr janjetine)

5 čehni bijelog luka 

2 kašikice sode bikarbone 

20 g soli 

100 ml vode 

50 ml gazirane vode 

Preljev za lepinje:

1 kocka goveđeg temeljca

oko 300 ml vode

Za "brzi" kajmak:

250 gr svježeg sira 

100 gr maslaca otopljenog na sobnoj temperaturi 

120 gr feta sira 

100 ml slatkog vrhnja

3 kašike kiselog vrhnja 

so po potrebi 

Ne propustite