Otvoreno pismo: Ogorčena Dunja Popović otkrila šta je sve isječeno iz emisije Zvezde Granda koju je napustila!

Show
Otvoreno pismo: Ogorčena Dunja Popović otkrila  šta je sve isječeno iz emisije Zvezde Granda koju je napustila!
Dunja Popović u subotu je napustila takmičenje 'Zvezde Granda' i to zbog uvreda koje je na njen račun uputila članica žirija Marija Šerifović.

Dunja Popović  u subotu je napustila takmičenje 'Zvezde Granda' i to zbog uvreda koje je na njen račun uputila članica žirija Marija Šerifović.

Dunja je na svojoj Facebook stranici napisala otvoreno pismo, a u kojem tvrdi kako je u subotnjoj emisiji isječen veliki dio psovki i omalovažavanja.

Njenu objavu prenosimo u cjelosti:

“Draga publiko, prvo želim da se obratim onima koji su su subotu povjerovali o ono što im je “servirano” u emisiji Zvezde Granda. Samim tim možemo zaključiti i koji vam je IQ i nema potrebe da dalje čitate ovaj post i da gubite svoje dragocijieno vrijeme jer će ostatak biti namijenjen ovom drugom dijelu populacije koji je (nažalost) u manjini, ali ih ima još uvijek (hvala Bogu).

Paaa, draga publiko, ono što ste gledali sinoć u emisiji “Zvezde Granda” zove se klasičan primjer OBMANE I MANIPULACIJE širokih narodnih masa. Dakle, onom snimku koji ste gledali fali jedan VELIKI dio psovki i omalovažavanja u trajanju od minimum 15 minuta koji je prethodio ovom što su vam pustili (a to je samo kap koja je prelila čašu).

Nakog svega toga ja sam napustila scenu, a ne nakon jednog komentara. Naravno, kao što smo i očekivali, sve je isječeno, ali se na snimku jasno može zaključiti da dijelovi fale. Da li zaista mislite da bih se okrenula i otišla zbog onakvog komentara koji je vama serviran i u koji je većina vas (nažalost) povjerovala, da tako lako bacim sve ono što sam uložila tokom dvije sezone u ovom takmičenju… razmislite malo. Smatram da je bilo pošteno prema publici prikazati sve, ali s obzirom da nije prošlo 12, nisu smjeli da prikažu zbog sadržaja koji su se mogli čuti i narod bi bio zgrožen kako se u jednom eminentnom takmičenju na nacionalnoj frekvenciji vrijeđaju kandidati, paa, što bi se reklo – za sve pare! Da se razumijemo – ovdje se ne radi o tome da li neko zna da pjeva i da li je rođen za to ili ne – radi se o dostojanstvu!

Smatram da bi ovako kao ja odreagovao svako ko je isključivo svojim zalaganjem i velikim trudom postigao neki uspjeh. Tokom takmičenja sam dobijala svakakve komentare, uglavnom sa negativnom konotacijom i to poštujem, uvijek sam znala sa takvim komentarima da se nosim (pa i da odgovorim ne prelazeći granicu) i da se potrudim da u sljedećem krugu napredujem. Uvažila sam svaki komentar žirija, pa čak i ovog puta kad sam izabrala mnogo teže pjesme od onih koje sam do sada pjevala i pokazala sebi da ja to mogu.

Ovog puta na to što je bilo izrečeno nije postojao odgovor. Ja sam otišla odmah kući i nisam bila prisutna kada su se montirali ostali komentari žirija, ali mogli ste vidjeti da je sve išlo u tom smijeru da se od mene napravi razmaženo derište, umišljena djevojka, kvazi zvijezda itd… Oni koji su bili prisutni (a ima vas mnoogoo i ne očekujem vašu podršku jer znam da se plašite i strepite i koliko vam je to bitno u životu, nekima čak bitniie i od vas samih) znaju šta se dogodilo i na koji način.

Stiglo mi je mnogo poruka podrške od kolega koje su tog dana prisustvovale incidentu i hvala! Razumijem da neko gazi sve pred sobom da bi došao do cilja, ali da li treba gaziti i preko sebe?! Moja porodica je bila prisutna tada i mogu da zamislim kako im je bilo u trenutku (koji je trajao dugo) dok su slušali takve bljuvotine. Hvala njima sto su u meni stvorili karakter i dostojanstvo!

Mislim da je previše praznoglavih, onih koji klimaju glavom i gutaju ono što im se servira, onih koji nemaju svoj stav i ličnost, onih koji ne poštuju sebe… Možda je ljudima čudno što ja nisam takva. Vjerovatno jeste jer nisu navikli. Ovako nešto mogu da podrže isključivo oni koji i sami zlostavljaju druge ljude i to je za njih sasvim normalna pojava.

Što se tiče mog nastupa, malo je reći da sam PREZADOVOLJNA i pjevanjem i nastupom i stajlingom, zaista mogu da kažem da se napredak u pjevanju čuje (to nije samo napredak već postepeno odsustvo treme). Mogu da kažem da je ovo bio moj najbolji pjevački nastup do sad!

Ovom takmičenju sam pristupila profesionalno tokom svakog nastupa, pripreme su trajale mjesecima, vodilo se računa o svakom detalju, a i o pjevanju u istoj mjeri, ali je trema svaki put činila svoje. Ovog puta sam se u velikoj mjeri oslobodila treme i velikim dijelom je zato i zvučalo ovako. Za frizuru je bila zadužena, naravno Mara Đerić, za šminku sam bila sama svoj majstor, a za zipon moja šnajderka Vida, moj tata i moj momak koji su spajali metre i metre žice. Kao i do sada, stajling je moja zamisao, nemam kreatore, nemam sponzore i prezadovoljna sam kako je na kraju sve ispalo.

Ovim sam izrazila svoje stavove prema čitavoj ovoj farsi, tako da ako OPET budete našli neki članak u novinama, znajte da je ovo jedino mjesto na kom ćete moći da nađete moju izjavu. Zamolila bih vas da mi više ne šaljete poruke sa pitanjima, jer zaista ne mogu da odgovaram, nemam više sta da vam kažem, a u ovom postu je iskazan i evo i nadam se da će zadovoljiti vašu znatiželju.

Na samom kraju želim da se zahvalim svima onima koji mi pružaju podršku i onima koji su me podržavali tokom obje sezone, mojim prijateljima, najviše porodici bez koje ja ne bih bila ja”.

 

Ne propustite