Iznenađenje u Monaku: Ricciardo prvim pole positionom u karijeri iznenadio Mercedes

Automoto
Iznenađenje u Monaku: Ricciardo prvim pole positionom u karijeri iznenadio Mercedes
Daniel Ricciardo u Red Bullu startat će VN Monaka s najbolje startne pozicije nakon fantastičnog kruga 1:13.622, a utrku će, za razliku glavnih od konkurenata, startati na supersoft gumama.

Daniel Ricciardo u Red Bullu startat će VN Monaka s najbolje startne pozicije nakon fantastičnog kruga 1:13.622, a utrku će, za razliku glavnih od konkurenata, startati na supersoft gumama.

Bio je to prvi pole position u karijeri za Daniela Ricciarda i prvi za Red Bull od VN Brazila 2013. kada je Sebastian Vettel bio najbrži po kiši.

Nico Rosberg bio je drugi najbrži s dvije desetinke zaostatka za Riciardom, a treći Lewis Hamilton s tri desetinke zaostatka za najbržim Australcem.

Max Verstappen razbio se u Q1 i završio je 21., sa 7.857 sekundi sporijim vremenom od najbržeg u Q1 Sebastiana Vettela.

Prvi prekid izazvao je Felipe Nasr u Sauberu koji je imao kvar na motoru uz velik i gust oblak bijeloga dima.

Drugi prekid izazvao je Max Verstappen koji se razbio u Swimming Pool šikani nakon što je prednjim desnim kotačem pogodio ogradu u vrhu prvog zavoja šikane.

U prvom dijelu kvalifikacija najbrži je bio Sebastian Vettel u Ferrariju, a ispala su dva Saubera, dva Manora, Verstappen i Palmer u Renaultu.

Daniel Ricciardo u drugom dijelu kvalifikacija je najbrži krug odvozio na supersoft gumama što znači da će na njima startati sutrašnju utrku. Ostali vozači u Q3 su prošli na ultrasoft gumama.

Ispadanje Verstappena iskoristio je Fernando Alonso u McLarenu koji je završio 10. u Q2, 1.064 sekundi iza najbržeg Rosberga. Ostala mjesta popunili su dva Mercedesa, dva Ferrarija, dva Toro Rossa, dvije Force Indije i jedan Red Bull Daniela Ricciarda.

Rosbergovo najbrže vrijeme u Q2 (1:14.043) bio je sekundu brži od prošlogodišnjeg pole positiona Lewisa Hamiltona.

Lewis Hamilton izgubio je snagu u svojoj pogonskoj jedinici na izlazu iz boksa na početku Q3 i momčad ga je odgurala u garažu, a Daniel Ricciardo odvozio je fenomenalan prvi Q3 krug – 1:13.622. Nico Rosberg bio je 0.291 sekundi sporiji, Vettel 0.930 s, a Raikkonen 1.110 s.

Hamilton je ponovno izašao na stazu i odvozio 7.346 sekundi sporiji krug, nakon čega je ponovno pokušao odvoziti pravi brzi krug. Ali već nakon jednoga zavoja motor je ponovno izgubio snagu i Lewis je morao odbaciti i taj krug.

Lewis je ipak uspio odvoziti pravi krug i završio je treći, 0.320 s iza Ricciarda. Četvrti je bio Sebastian Vettel u Ferrariju s 0.930 s zaostatka, a peti Nico Hulkenberg u Force Indiji.

Kimi Raikkonen bio je šesti s 1.110 sekundi zaostatka, a sedmi Carlos Sainz u Toro Rossu. Slijede Perez u drugoj Force Indiji, Kvyat u drugom Toro Rossu i Alonso u McLaren Hondi.

Utrka se vozi sutra u 14 sati.

Ne propustite