Kako brzo omekšati maslac, a da nije stavljanje u mikrovalnu
Nakon vađenja iz hladnjaka, maslac je tvrd i teško ga je namazati na kruh ili od njega napraviti kolač. Ovdje je trik kako ga brzinski omekšati bez mikrovalne, otapanja na tavi.
Nema onoga tko je izvadio maslac iz hladnjaka i bez problema ga namazao na kruh.
Uvijek su to pokušaji u kojima se kruh raspada, a maslac i dalje drži svoj oblik ili rezanje maslaca na tanke šnitice i slaganje na kruh. Isti problem imaju i domaćice dok peku kolače. Da bi kolač bio savršen, maslac mora biti mekan kako bi ga se moglo lako umijesiti s ostalim sastojcima,piše 24sata.hr. Stavljanje u mikrovalnu ponekad nije dobro rješenje jer tad može postati previše mekan.
A, osim toga, neki ljudi nemaju mikrovalnu pećnicu. Ovaj trik je brzog omekšavanja je vrlo jednostavan. Uzmite staklenu čašu i zagrijte ju (npr. napunite ju vrućom vodom i brzo obrišite) pa stavite na komad maslaca. Ostavite neko vrijeme i omekšat će.
Pogledajte u videu kako to napraviti: