Španski trg u Mostaru: Kišobran me spasio od čopora pasa!

Crna hronika
Španski trg u Mostaru: Kišobran me spasio od čopora pasa!
Redakciju našeg portala danas je kontaktirao Mostarac inicijala R.A. koji je kazao da ga je danas na Španskom trgu negdje oko 14h napao čopor pasa, ali da je srećom uza se imao kišobran kojim se odbranio.

Redakciju našeg portala danas je kontaktirao Mostarac inicijala R.A. koji je kazao da ga je danas na Španskom trgu negdje oko 14h napao čopor pasa, ali da je srećom uza se imao kišobran kojim se odbranio, iako je dan bio sunčan. Ovaj Mostarac kaže: "Odbranio sam se zahvaljujući kišobranu kojeg sam posudio od prijatelja kada je padala kiša. Krenuo sam da mu ga vratim i na Španskom trgu me napalo nekih 7,8 pasa koji su z čista mira počeli trčati prema meni i lajati. Zahvaljujući kišobranu uspio sam proći bez ugriza, ali su mi skroz iscjepali jaknu i pantalone. Vitlao sam sa kišobranom i udarao ih, tako da su se obeshrabrili i odustali da me napadaju".  

Inače, u posljednje vrijeme na Španskom trgu svakodnevno boravi čopor pasa koji napadaju prolaznike. Riječ je o psima koje su najvjerovatnije napustili vlasnici, jer među njima i rasnih pasa. 

Ovim putem apeliramo na nadležne instiucije da interveniraju i riješe ovaj problem kako sljedeći put ne bi napali neki majku sa bebom u kolicima, jer je Španski trg na šetalištu pored glavnog mostarskog parka.

Ne propustite