Počelo snimanje novog filma o Steveu Jobsu

Kultura
Počelo snimanje novog filma o Steveu Jobsu
Film režira Danny Boyle, a scenario je napisao oskarovac Aaron Sorkin.

Studio “Universal Pictures” objavio je 28. januara da je u San Franciscu počelo snimanje filma “Steve Jobs” o osnivaču Applea, koji režira oskarovac Danny Boyle.

Radnja je smještena u period između lansiranja tri dobro poznata proizvoda i 1998. godine, kad je predstavljen „iMac“, a film nas vodi iza scene digitalne revolucije i prikazuje intimni portret genijalnog čoveka koji se nalazio u njenom epicentru. 

Film režira Danny Boyle ("Trainspotting", "Slumdog Millionaire", "127 Hours"), a scenario je napisao oskarovac Aaron Sorkin (“The Social Network”). Scenario je rađen na osnovu bestselera Waltera Isaacsona o biografiji osnivača Applea. 

Michael Fassbender će igrati Stevea Jobsa ("X-Men: Days Of The Future Past", "12 Years a Slave"), a pored njega igraju i oskarovka Kate Winslet ("The Reader", "Eternal Sunshine of the Spotless Mind") u ulozi Joanne Hoffman, bivše direktorke marketinga za Macintosh, Seth Rogen ("Neighbors", "The Interview") u ulozi Stevea Wozniaka, suosnivača Applea, i Jeff Daniels ("Good Night, and Good Luck") u ulozi bivšeg direktora Applea, Johna Sculleya. 

Prethodni film o Steveu Jobsu režirao je  Joshua Michael Stern. U njemu je IT vizionara igrao Ashton Kutcher, ali je film pobrao uglavnom negativne ocene.

Ne propustite