Izvukla je iz tegle ovaj sloj plijesni, ono što joj je ostalo ispod čudnije je nego što je mogla zamisliti
Svi smo mi u potrazi za čudom od lijeka koji će nas osloboditi svih bolesti i nesreća koje nas mogu snaći. Ovo piće postoji već hiljadama godina u Aziji. Možda nije čudotvorni lijek koji svi priželjkujemo, ali je svakako nevjerovatno!
Počnite tako što ćete skuhati zaslađen crni čaj.
Onda sipajte čaj u staklenu posudu, dodaj kombuha gljivu koju možete svuda naći i hermetički zatvorite i čuvajte na hladnom i mračnom mjestu
To je ono što će fermentirati čaj u piće poznatije kao kombuha, pikantno piće koje se vijekovima koristi kao lijek za sve.Posudu tako zatvorenu ostavite da odstoji 7-10 dana.Primjetićete kako se gljiva stvara najviše na površini tečnosti.
Skidanje gljive sa čaja će biti čudno, ali je svakako vrijedno truda.
Kombuha se koristi u alternativnoj medicini na istoku od davnina za liječenje mnogih bolesti. Na primjer umora, iscrpljenosti, nervoze, starenja, visokog krvnog pritiska, zatvora, reumatizma i dijabetesa.
To je zbog vitamina, kiselina i probiotika koje ovo piće sadrži.
Nakon predviđenog vremena u flaše kombuhe možete dodati voće ili razne esencije zarad bogatijeg ukusa, prenosi fokuzz.Prije nego što napravite ovo piće raspitajte se o medicinskim efektima hrane i pića koje konzumirate, jer ovo može biti odlična opcija za vas.