KONCERT U ČAST JADRANKI STOJAKOVIĆ: Muzičari iz Japana uskoro u Banjaluci

Kultura
KONCERT U ČAST JADRANKI STOJAKOVIĆ: Muzičari iz Japana uskoro u Banjaluci
Koncert muzičara iz Japana "B-come, put svile", u čast nedavno preminule kantautorke Jadranke Stojaković, biće održan u Koncertnoj dvorani Banskog dvora 1. juna u 20 časova.

Koncert muzičara iz Japana "B-come, put svile", u čast nedavno preminule kantautorke Jadranke Stojaković, biće održan u Koncertnoj dvorani Banskog dvora 1. juna u 20 sati.

Riječ je o koncertu koji je trebao da se održi dok je Jadranka bila živa i koji je trebao biti humanitarnog karaktera, u svrhu prikupljanja sredstava za njeno liječenje.

Jadranka je neposredno prije smrti istakla da su članovi japanske grupe "B-come" ne samo njeni saradnici 20 godina već i prijatelji koji je nikada nisu zaboravili.

- Sarađivali smo u različitim muzičkim grupacijama na način da smo spajali japansku tradicionalnu muziku i muziku Balkana. To je bila vrsta moderne obrade dve potpuno različite tradicionalne muzike, neka vrsta etno miksa. Putovali smo po raznim festivalima u Evropi i Aziji. Oni su dio najvećih magova japanske tradicionalne muzike i srećna sam što sam bila dio njihove magije - kazala je Jadranka.

Ona je istakla da je zajedno s njima stvarala muziku za državnu televiziju i to za dokumentarce i dramski program. Na koncertima u Sarajevu i Banjaluci će izvoditi neke od zajedničkih pjesama koje su pisali kao i neke od Jadrankinih poznatijih pjesama i originalne tradicionalne kompozicije.

- Sigurna sam da ćete na koncertu osjetiti povezanost Japana i Balkana i svu magiju spoja ova dva različita muzička svijeta - kazala je Jadranka neposredno prije smrti.

 

Ne propustite