Održan Youth Speak Forum u Sarajevu

Kultura
Održan Youth Speak Forum u Sarajevu
Danas je u Sarajevu na Ekonomskom fakutetu održan prvi Youth Speak Forum koji je okupio veliki broj mladih koji žele da naprave promjenu.

Danas je u Sarajevu na Ekonomskom fakutetu održan prvi Youth Speak Forum koji je okupio veliki broj mladih koji žele da naprave promjenu. Na Youth Speak Forumu oni su imali priliku učestvovati na radionicama poznatih komanija i organizacija poput Dokukino, UN, EY, hoću.ba, i DB Schenker, i na kojima su saznali nove načine kako promijeniti društvo i učiniti našu državu boljom. Na otvorenju foruma za sve prisutne pričao je i dekan Ekonomskog fakulteta Željko Šain, koji je izrazio sreću i zadovoljstvo što se ovako nešto veliko održava u našem gradu. Dekan također naglašava da mladi moraju da rade na sebi, ali i na društvu, a to je samo moguće ukoliko budu učili: ''Ko ne uči i radi, a ima mogućnost i ima mentalnu sposobnost, čini najveći grijeh.'' Uprkos činjenici što živimo u jako maloj državi Šain ističe da moramo biti ponosni na BiH i ne smijemo imati nikakav kompleks. 

Pitali smo i učesnike šta očekuju od cijelog foruma: ''Od današnjeg foruma očekujem da zajedno sa partnerima radimo na stvaranju projekata koji će pomoći ciljevima održivog razvoja koje je kreirao UN i očekujem da ćemo raditi sa dosta ljudi i da ćemo se sprijateljiti'' kaže Suada Bavčić.

Važno je napomenuti da je cijeli forum organizovao tim mladih ljudi:

''Što se tiče organizacije veoma smo zadovoljni kako je sve proteklo. Naši učesnici su imali priliku raditi u raznim radionicama, a sudeći po njihovim reakcijama čini se da su bile jako uspješne. Zatim smo imali key note govore o Aiesecu općenito, također smo imali malo intenzivnije radionice sa članovima Aieseca u kojima su mladi imali mogućnost razvijati konkretna rješenja za određene probleme.'' kaže jedan od organizatora, Aldin Bukvić
 

Foto: Amer BEGANOVIĆ

Ne propustite