Glasajte za naše predstavnike - večeras prva polufinalna večer Eurosonga

Kultura
Glasajte za naše predstavnike - večeras prva polufinalna večer Eurosonga
U dvorani “Globe arena” u Stockohlmu večeras od 21 sati nastupit će 18 zemalja u prvoj polufinalnoj večeri Eurosonga, a odlukom žirija i glasača putem televotinga najboljih 10 će proći u finale.

Večeras će se u Stockohlmu od 21 sat održati prva polufinalna večer Eurosonga, a odlukom žirija i glasača putem televotinga najboljih 10 će proći u finale. Slogan ovogodišnjeg Eurosonga je “Come Together” i predstavlja raznolikost Evrope. Organizatori su ovim sloganom pokušali da ukažu na to da granice, politika i ideologije nisu bitne.

Polufinalisti 61. izdanja Eurosonga su: Finska, Grčka, Moldova, Mađarska, Hrvatska, Holandija, Armenija, San Marino, Rusija, Češka, Kipar, Austrija, Estonija, Azerbejdžan, Crna Gora, Island, Bosna i Hercegovina i Malta, a nastupaju ovim redoslijedom.

Bosna i Hercegovina na Eurosong nastupa s pjesmom “Ljubav je,'' koju će izvoditi na bosanskom jeziku. Naši predstavnici su Fuad Backović Deen, Dalal Midhat-Talakić, Ana Rucner i Jasmin Fazlić Jala, a prateći vokali su Ena Đapo i Zorana Guja. 

Voditelji tri večeri će biti dva jako poznata eurovizijska lica, Petra Mede, koja je 2013, bila jedini voditelj, i Mans Zelmerlow prošlogodišnji eurovizijski pobjednik.

Večeras pratite polufinalnu večer i navijajte i glasajte za naše predstavnike.

 

Ne propustite