Selvedin Bulbul: "Oni će vidjeti ko je krao i podvodio djevojke kad izađemo pred vladu 19. maja"

Bosna i Hercegovina
Selvedin Bulbul: "Oni će vidjeti ko je krao i podvodio djevojke kad izađemo pred vladu 19. maja"
Na jučer održanom sastanku Savjeta branilaca/branitelja Federacije Bosne i Hercegovine na Dobrinji, Vladi Federacije Bosne i Hercegovine dat je rok do 19. maja da ispune zahtjeve potpisnica Rezolucije branitelja inače, kako najavljuje predstavnik Savjeta Selvedin Bulbul, slijede protesti pred tom vladom.

Na jučer održanom sastanku Savjeta branilaca/branitelja Federacije Bosne i Hercegovine na Dobrinji, Vladi Federacije Bosne i Hercegovine dat je rok do 19. maja da se ispune zahtjevi potpisnica Rezolucije branitelja, inače, kako najavljuje predstavnik Savjeta Selvedin Bulbul, slijede protesti pred tom vladom.

Selvedin Bulbul, inače predsjednik Udruženja 1. dobrinjska brigada iz Sarajeva, za naš portal već je jednom stao pred kamere gdje je govorio o razlozima za proteste i planovima Savjeta za budućnost. VIDEO

Podsjetimo, više od hiljadu pripadnika boračke populacije protestovalo je 25. Aprila pred zgradom Vlade FBIH u Sarajevu tražeći usvajanje njihove rezolucije i ostavku ministra za pitanja boraca FBIH Salke Bukvarevića.

Rezolucijom zahtijeva se pravo na mjesečnu naknadu koja ne može biti niža od minimalne penzije od 326 KM, uspostava jedinstvenog registra korisnika prava, te formiranje jedinstvene organizacije boraca i do tada moratorij na budžetsko finansiranje boračkih udruženja.

Mada su najavljivali blokade graničnih prelaza, petlji i putnih pravaca u roku od pet dana od tadašnjih protesta ukoliko ne budu ispunjeni zahtjevi rezolucije, do takvih aktivnosti nije došlo, zbog kako navode cilja vođenja mirne i dostojanstvene borbe do kraja.

Novi protesti, nova pojačanja

Bulbul ističe da je na jučerašnjem sastanku prisustvovalo i nekoliko boračkih udruženja koje do sada nisu podržavale Rezolucije i da je u proteklim danima došlo do podrške nekoliko radničkih kolektiva. Do promjena zahtjeva Rezolucije nije došlo, napominje Bulbul.

Za sada vam mogu samo reći da nas podržavaju radnici Hidrogradnje. Sa njima smo pričali i daće nam podršku. Od njihovih 650 radnika 450 su borci i mi ćemo rado primiti njihovu i svaku drugu pomoć boraca koji su odbranili Federaciju. O ostalima još ne mogu da govorim, jer su razgovori u toku.

Savjet branilaca/branitelja FBiH prema njegovim riječima daće svaku podršku radnicima obespravljenih preduzeća u BiH.

Podržaćemo sve firme koje su borci Armije BiH, HVO-a i MUP-a odbranile u ratu, a ovi uništili.“ istakao je Bulbul.

O optužbama na račun Selvedina Bulbula da je vodio bordel i da je redovan saučesnik u kriminalnim aktivnostima koji su se pojavili po određenim opskurnim medijima Bulbul ih je negirao i rekao da će podnijeti krivnične prijave protiv tih osoba.

To su sve laži, a oni će vidjeti ko je krao i podvodio djevojke kad izađemo pred vladu 19. maja“ za kraj poručio je Bulbul.

Ne propustite