Youth Speak Forum - odlična prilika za sve mlade

Kultura
Youth Speak Forum - odlična prilika za sve mlade
Otvorene aplikacije za Youth Speak Forum u Sarajevu.

Youth Speak Forum je prostor za mlade da iskažu svoje mišljenje o aktuelnim problemima i ponude rješenje kroz kreiranje ideja za projekte. Studenti širom Evrope su već imali priliku učestvovati na ovom projektu, a koji će se po prvi put održati u Sarajevu 14. maja 2016. godine na Ekonomskom fakultetu. U sklopu Youth Speak Forum-a učesnici će imati priliku učestvovati u radionicama različitih kompanija i organizacija poput: EY, UN, Schenker, Dokukino i HR ProSolution, te će imati priliku slušati inspirativne govornike, ali i kreirati prijedlog projekta kojim se direktno utiče na neki od glavnih problema današnjice sa ostalim učesnicima.

''Youth Speak Forum je nesvakidašnji događaj namijenjen mladima koji su dovoljno hrabri da vjeruju u svjetliju budućnost, svjesni da ona zavisi od nas samih i koji su spremni raditi na sebi. Forum na jednom mjestu okuplja mlade, predstavnike kompanija i uspješne i inspirativne pojedince koji mogu poslužiti za primjer svima u našoj državi. Kroz radionice učesnici otkrivaju vještine za koje nisu znali da posjeduju ili pak unapređuju one kojih su svjesni, a sve to u novom okruženju koje im dopušta i ohrabruje ih da uče. Specifičnost ovog Foruma se ogleda u činjenici da učesnici imaju posebno pripremljen prostor u okviru kojeg u grupama kreiraju projekte za koje oni misle da će unaprijediti kvalitet života lokalne zajednice, a zatim prezentuju svoje ideje.'' - kaže za novi.ba, Leila Ćatić članica AIESEC Sarajevo.

Youth Speak Forum je održan u i Mostaru, a iskustvo učesnice Alme Mujanović nam pokazuje koliko je zapravo ovaj događaj važan:

''Youth Speak Forum je bio savršena prilika da iskažem svoje stavove, argumente, i sve ono što želim da promijenim u svojoj manjinskoj zajednici. Izaći pred 200 mladih osoba i iz vlastitog iskustva predstaviti problem gluhih osoba u socijalnom okruženju nije bila mala stvar. To je učinilo da i dalje ostanem ustrajna u svojim ciljevima, da shvatim da je dobar tim, timski rad kao i međusobno prihvatanje nešto što može uticati na bolje promjene u društvu. Na kraju ovog foruma sam se osjećala ispunjena i ponosna na sebe jer nisam odustala od svojih namjera, naučila sam da je na ovom svijetu sve moguće ostvariti i postala sam bogatija za jedno novo iskustvo koje me motiviralo da idem naprijed i da se i dalje borim za sebe i svoj svijet tišine u kojem živim.''

Više informacija o cijelom događaju možete pronaći na Facebook stranici, a aplicirati možete klikom ovdje

 

Ne propustite