Sarajevo: Prva izložba Muzeja ratnog djetinjstva

Kultura
Sarajevo: Prva izložba Muzeja ratnog djetinjstva
Prva izložba Muzeja ratnog djetinjstva održat će se u Sarajevu između 4. i 14. maja, a ugostit će je Historijski muzej BiH. Na njoj će premijerno biti predstavljeni eksponati iz kolekcije budućeg Muzeja ratnog djetinjstva. S obzirom da Muzeja ratnog djetinjstva još uvijek čeka na otvaranje stalnog muzejskog prostora, izložba će se održati u Historijskom muzeju BiH.

Prva izložba Muzeja ratnog djetinjstva održat će se u Sarajevu između 4. i 14. maja. Na izložbi će premijerno biti predstavljeni eksponati iz kolekcije budućeg Muzeja ratnog djetinjstva. S obzirom da Muzej ratnog djetinjstva još uvijek čeka na otvaranje stalnog muzejskog prostora, izložba će se održati u Historijskom muzeju BiH.

Na izložbi će biti predstavljen dio prikupljene kolekcije budućeg Muzeja ratnog djetinjstva, uključujući unikatne lične predmete i dokumente, pored kojih će pisati i priče vlasnika i vlasnica. Izložba će također biti prilika da građani i građanke koji to dosad nisu uradili donesu svoje uspomene na ratno djetinjstvo, te ih učine dijelom kolekcije budućeg Muzeja. 

Otvaranje izložbe planirano je za 4. maj u 20 sati, nakon čega će biti otvorena svaki dan do 14. maja od 10 do 19 sati. Za moguća pitanja posjetitelja tim Muzeja ratnog djetinjstva će biti kontinuirano prisutan na izložbi.

Ulaz na otvaranje i samu izložbu je slobodan.

Ne propustite