BH Telecom Kids Fashion Week

Kultura
BH Telecom Kids Fashion Week
Kids Fashion Week je modni događaj koji će biti održan 7. i 8. maja, a koji će u fokus staviti djecu i modu namijenjenu upravo njima. Ovo je jedinstven događaj koji se po prvi put održava u BiH, a koji je organizovala vlasnica ''Nova maS'' Alma Musliović.

Kids Fashion Week je modni događaj koji će biti održan 7. i 8. maja, a koji će u fokus staviti djecu i modu namijenjenu upravo njima. Ovo je jedinstven događaj koji se po prvi put održava u BiH, a koji je organizovala vlasnica ''Nova maS'' Alma Musliović. Tokom ta dva dana predstavit će se kolekcije domaćih brendova i renomiranih modnih kreatora. Svoje kreacije će 7. maja predstavit dizajnerice Alma Musliović (Design by A), Elma Smajlović (All about Apple), kao i Adnana Handžić (Metaphysika). U subotu ćemo imati priliku pogledati i tradicionalne bosanske rukotvorine izrađene od strane BH CRAFTS.

imageedit-1-2280745677

U nedjelju, odnosno tokom drugog dana fashion weekenda ćemo imati priliku vidjeti nove kreacije rublja za majke i djecu iz kuće Alma Ras, kao i dječiju konfekciju od Wenice – Multibrands. Nermina Varešanović, modna dizajnerica i stilistica će nam predstaviti svoju kolekciju za proljeće – ljeto 2016, a imat ćemo i mogućnost upoznati se sa radom Mirele Džinić i Adele Dobrić (Wearable ART & Adellina ART).

Program će oba dana početi od 18:00 sati, a održat će se u Domu Oružanih snaga BiH.

 

Ne propustite