Ovih 5 NAMIRNICA POSTAJU OTROV ako ih i samo jednom podgrijete

Zdrav život
Ovih 5 NAMIRNICA POSTAJU OTROV ako ih i samo jednom podgrijete
U brzom vremenu u kojem živimo, a u kojem nam često nedostaje vremena za pripremanje svježih, kuhanih obroka kod kuće, često posežemo za instant, brzim rješenjima među kojima je i podgrijavanje unaprijed spremljene hrane.

Piletina

Kod piletine i druge peradi, baš kao i jaja, česta je kontaminacija salmonelom, što može predstavljati poseban problem ukoliko jelo od piletine podgrijavate u mikrovalnoj pećnici, čiji valovi ne prodiru u sve dijelove hrane kao kad je zagrijavate na štednjaku. Iz tog je razloga, posebno kad je piletina u pitanju, potrebno okretati je više puta kako bi se zagrijala sa svih strana i kako bi valovi došli do sredine mesa. Podgrijavanje piletine se ne preporučuje i iz razloga što ona, za razliku od crvenog mesa, ima veću gustoću proteina, čije se molekule tijekom podgrijavanja drugačije razbijaju, što može dovesti do želučanih problema.

Ne propustite