Teško zemlji gdje ovi upravljaju!

Bosna i Hercegovina
Teško zemlji gdje ovi upravljaju!
U sinoćnjoj emisiji "Pošteno", gledaoci FTV su mogli vidjeti paradu primitivizma i neznanja pojedinih bh. političara. Istrošeni, prepotentni i zlonamjerni igrači, pokazali su da nemaju nikave vizije o razvoju, kreativnosti i napretku ove jadne zemlje koju su pritisli paraziti i neznalice držeći se mota "što gore to bolje", jer u mutnom se najbolje lovi!

U sinoćnjoj emisiji "Pošteno", gledaoci FTV su mogli vidjeti paradu primitivizma i neznanja pojedinih bh. političara.
Akteri emisije su bili Marinko Čavara (HDZBiH), Asim Sarajlić (SDA), Sifet Podžić (DF), Fehim Škaljić (SBB) i Martin Raguž (HDZ 1990).

Prestavnici i nosioci buduće vlasti, Marinko Čavara, Asim Sarajlić i Sifet Podžić pokazali su neznanje i nekompetentnost da vode državu. Emisija je bila odlično koncipirana, pružajući mogućnost izbornim pobjednicima da predstave svoju viziju i ukažu na eventualne probleme oko formiranja vlasti, međutim, pomenuti političari su minute iskoristili za međusobno prepucavanje, prebacivanje odgovornosti i svaljivanje krivice na druge.

Istrošeni, prepotentni i zlonamjerni igrači, pokazali su da nemaju nikave vizije o razvoju, kreativnosti i napretku ove  jadne zemlje koju su pritisli paraziti i neznalice držeći se mota "što gore to bolje", jer u mutnom se najbolje lovi! 

U jednom trenutku u emisiji je eskalirao bezobrazluk i dostigao toliku razinu da pozicija ultimativno zahtijeva rješenje od opozicije, umjesto da pozivaju na saradnju, oni optužuju sve i svakoga.

Predstavnik HDZBiH, Marinko Čavara, potencijalni budući Predsjednik Federacije, predstavio se kao osoba koja ne posjeduje ni osnovni minimum znanja o ponašanju u javnom prostoru. Svadljiv i nekulturan, odaje dojam osobe koja ne poštuje kulturu dijaloga i kulturu izražavanja. Više puta je ponovio kako prethodna vlast nije bila legitimna, vraćajući nas u prošlost. Od njega se, kao od budućeg Predsjednika Federacije očekuje da se okrene budućnosti i da prestane sa konfrontacijama i ucjenama.

Asim Sarajlić nije bio ništa manje bahat od Čavare, nadobudnim reakcijama ostavio je dojam političara bez ikakve vizije prebirući po prošlosti, konstantno je za stanje u BiH okrivljivao neke druge političke aktere, ne davajući konkretne odgovore. 

Teško zemlji gdje ovi upravljaju!

Ne propustite