PREMIJER SRBIJE

Vučić posjetio očevu kuću u Bugojnu: Pravio sam milion gluposti

Objavljeno:13.04.2016 - 11:03
A A A Times Arial

Na povratku s Međunarodnog sajma u Mostaru, premijer Srbije Aleksandar Vučić svratio je u naselje Čipuljić, mjesto gdje je rođen njegov otac, a gdje je, kako nam je rekao, on proveo dio svog djetinjstva. Vučić je nerijetko u javnosti spominjao svoje bh. korijene, a jučer je u bugojansko naselje otišao prije Banje Luke. 

Mustafina livada

Po dolasku u Čipuljić uz enormno velike mjere osiguranja, Vučić se uputio do kuće svog strica Drage (80), koji živi u blizini porušene porodične kuće Aleksandrovog oca. Dragina porodica  jedina je porodica Vučića u Bugojnu.

- Brat i ja voljeli smo posjećivati ovo mjesto, posebno ja, brat je bio malo mirniji. Posjećivao sam Nikolin potok, Mustafinu livadu, Han luku... Družili smo se na ovom mostiću uz rijeku Poričnicu. Sjećam se, bio je i jedan fudbalski turnir, memorijal Luke Tvrtkovića, i tada smo išli u grad, da vidimo ko najbolje loptu igra. Mnogo sam vremena ovdje provodio i dobar dio vaspitanja i onoga šta sam naučio upravo jeste zbog toga što sam ovdje toliko vremena provodio – kazao je Vučić za "Avaz". 

O politici Vučić u Čipuljiću nije želio govoriti. S posebnim zadovoljstvom prisjetio se dana iz djetinjstva i nestašluka u Čipuljiću. 

Ko je jači 

- Hvalili su me da sam bio tvrdoglav, i više od toga. Selo je bilo „zvezdaško“ i poznati golman Ranko Stojić nikada nije u selo donio dres ni Partizana ni Dinama. Uvijek je donosio djeci samo rukavice. Toga se rado i dobro sjećam. Takmičili smo se ko će veću vatru da napravi, ko će više smreke da posiječe, pa se uhvatimo gore na brdu za guše, za grla, ko je jači i čija je vatra veća. Ovdje sam počeo i raditi sa 14 godina, kaže stric, a ja sam mislio da sam počeo u kafani raditi sa 15. Ustajao sam u šest ujutro i radio... Bilo je svašta, napravio sam milion gluposti – kroz osmijeh se prisjetio Vučić. 

Nakon posjete stricu Dragi posjetio je i lokalnu crvku u Čipuljiću, gdje ga je dočekao paroh Slaviša Đurić. Posjetio je i mjesno groblje. 

 

(Izvor: Avaz)