Krvna grupa određuje karakter ljudi

Zanimljivosti
Krvna grupa određuje karakter ljudi
U Japanu je veoma rašireno vjerovanje da karakter ima veze sa krvnom grupom, koja, prema mišljenju velikog broja Japanaca, ima velikog utjecaja na život, rad i emotivno stanje ljudi, piše Blic Online.

U Japanu je veoma rašireno vjerovanje da karakter ima veze sa krvnom grupom, koja, prema mišljenju velikog broja Japanaca, ima velikog utjecaja na život, rad i emotivno stanje ljudi, piše Blic Online.

Tako su oni koji imaju krvnu grupu A senzitivni perfekcionisti i dobri timski igrači, ali su i pretjerano napeti. Osobe koje imaju nultu krvnu grupu su radoznale i plemenite, ali tvrdoglave. Oni koji imaju grupu AB su umjetničke duše, misteriozne i nepredvidive, dok je tip B ekscentričan, veseo; to su individualci, ali i sebični ljudi.

Nedavno su u Japanu izašle četiri knjige o krvnim grupama, od kojih je svaka posvećena jednoj grupi, a novine i časopisi često objavljuju horoskope koji se baziraju na krvnoj grupi.

“Pripadnost” nekoj krvnoj grupi u Japanu se koristi čak i u svijetu politike, kada se kroz ukazivanje na negativne osobine protivnikove krvne grupe, govori o njegovom lošem karakteru.
 
Austrijski naučnik Karl Landštajner je 1901. godine ustanovio postojanje različitih krvnih grupa, što je omogućilo, između ostalog, bezbjednu transfuziju krvi.
 
Pronađite sebe u japanskom sistemu krvnih grupa:
 

krvna-grupa1

 

Ne propustite