Knezović: Posebna je čast ovakvu nagradu dobiti u Mostaru

Kultura
Knezović: Posebna je čast ovakvu nagradu dobiti u Mostaru
Mostarski glumac Slaven Knezović ,koji je večeras tokom kulturne manifestacije Večernjakov pečat dobio nagradu iz kulture, u izjavi za medije je kazao kako je zapravo "najteže biti prorok u svome selu" te kako mu je posebna čast i zadovoljstvo što je ovako značajno priznanje dobio u Mostaru.

Mostarski glumac Slaven Knezović ,koji je večeras  tokom kulturne manifestacije Večernjakov pečat dobio nagradu iz kulture, u izjavi za medije je kazao kako je zapravo "najteže biti prorok u svome selu" te kako mu je posebna čast i zadovoljstvo što je ovako značajno priznanje dobio u Mostaru.

Na upit novinara što misli zbog čega je baš on dobio nagradu iz kulture, Knezović je kazao kako smatra da su čitatelji, ali i novinari Večernjeg lista, koji su sudjelovali u izboru, prepoznali značaj filmskog festivala kojega je pokrenuo u Mostaru, u gradu koji nije imao kino dvoranu, ali i zbog mnogih uloga koje je do sada ostvario.

- Čitatelji su sigurno prepoznali i značaj filma "Mrtve ribe plivaju na leđima" kojeg snimamo na području Hercegovine i koji će sigurno na ponos mnogim Mostarcima otići i u svijet - kazao je Knezović.

(Fena)

Ne propustite