Branko Kockica proslavio 70.rođendan

Kultura
Branko Kockica proslavio 70.rođendan
Starije generacije sigurno i danas znaju pjesme " U svijetu postoji jedno carstvo", "Zakleo se bumbar u cvijet i u med" i mnoge druge..

Branko Kockica proslavio 70.rođendan 

Starije generacije sigurno i danas znaju pjesme " U svijetu postoji jedno carstvo", "Zakleo se bumbar u cvijet i u med" i mnoge druge.. Djeca bi tada žurila iz škola i parkova samo da bi pogledali emisiju Branislava Milićevića, poznatijeg kao Branko Kockica koji je rođen. 3.aprila 1946. godine te je jučer proslavio svoj sedamdeseti rođendan. Na njegov uzvik "Drugari" djeca bi odgovara "Tatatatira". Taj uzvik "Tatatatira" vjerovatno i danas možete čuti kada pojedini odrasli priređuju iznenađenje za svoje najdraže.

Iako je od posljednje epizode prošlo 19. godina njegova emisija je svima ostala u dragom sjećanju. Veću pažnju je počeo posvećivati djeci 1974. godine kada je snimao dječije emisije i sve do 1994. godine uspješno ih je emitirao. Grupu djece predškolskog uzrasta učio je temeljnim ljudskim vrijednostima, kako da odrastu u plemenite i iskrene osobe. Zbog toga ne iznenađuje da je dobio povelju Zmajevih dječijih igara za veliki doprinos stvaralaštvu za djecu i "bezgraničnu odanost svijetu djetinjstva i najplemenitijim ljudskim težnjama." Napisao je dvije ozbiljne knjige za odrasle "Prizemljena kuća" i "Mala muška antologija". Branislav Milićević je snimio deset albuma za djecu, mnoge pjesme i kompozicije te nekoliko knjiga. "Pozorište Puž" otvorio je 1977. godine i u početku je bilo putujuće, a od 1988. godine se stacionaralo u Beogradu.

Izuzetno je talentovan muzičar i svira nekoliko instrumenata. Javnosti je manje poznato da je jedini srpski glumac koji je igrao Hamleta u New Yorku, na engleskom i sa američkim glumcima. U razgovoru za list Informer izjavio je da danas nema kvalitetnih dječijih emisija te da više ne bi radio dječije emisije jer je to naporno, a on već star.  

Ne propustite