Država mu uplatila 10.500 eura za operaciju promjene pola

Region
Država mu uplatila 10.500 eura za operaciju promjene pola
Crnogorski fond za zdravstveno osiguranje uplatio je jednoj beogradskoj privatnoj klinici 10.500 evra za troškove operacije prvog crnogorskog državljanina koji će promijeniti pol. Portparol Fonda Amer Ramusović rekao je da je novac za liječenje, prema izdatoj profakturi klinike, već uplaćen.

Crnogorski fond za zdravstveno osiguranje uplatio je jednoj beogradskoj privatnoj klinici 10.500 eura za troškove operacije prvog crnogorskog državljanina koji će promijeniti pol.

Portparol Fonda Amer Ramusović rekao je da je novac za liječenje, prema izdatoj profakturi klinike, već uplaćen.

"Fond pokriva i troškove putovanja na liječenje, s tim da su troškovi boravka vjerovatno iskazani u okviru troškova liječenja. Liječenje /promjena pola/ odobreno je na osnovu prijedloga konzilijuma doktora Kliničkog centra i na osnovu nalaza prvostepene ljekarske komisije fonda", rekao je Ramusović crnogorskim medijima, prenosi Srna.

On je naveo da se godišnjim budžetom Fonda ne predviđaju troškovi po pojedinim vrstama liječenja, već se upućivanja osiguranika u inostranstvo vrše po propisanoj proceduri, ukoliko se liječenje ne može obaviti u Crnoj Gori.

Ne propustite