Pjanić: "Nismo iskoristili prilike, a Realu malo treba da zabije"

Fudbal
Pjanić: "Nismo iskoristili prilike, a Realu malo treba da zabije"
Njegova ekipa je u utorak poražena s 0-2 od Real Madrida u uzvratnoj utakmici osmine finala Lige prvaka i tako se s ukupno 0-4 oprostila od tog natjecanja.

Miralem Pjanić, vezni nogometaš reprezentacije Bosne i Hercegovine i Rome, smatra kako Hrvatska na Evropskom prvenstvu u Francuskoj može napraviti dobar rezultat jer ima odlične igrače poput Luke Modrića protiv kojega je u utorak igrao u Ligi prvaka.

"Hrvatska ima velike igrače, već godinama pokazuje da je dobra ekipa. Vjerujem da mogu napraviti dobar rezultat na Evropskom prvenstvu", kazao je za Hinu Pjanić koji je ove sezone u 33 utakmice za Romu zabio 11 golova te je deset puta asistirao.

Njegova ekipa je u utorak poražena s 0-2 od Real Madrida u uzvratnoj utakmici osmine finala Lige prvaka i tako se s ukupno 0-4 oprostila od tog natjecanja.

"Bilo je teško poslije prve utakmice, no imali smo prilike i to bolje od Real Madrida. Nažalost nismo ih iskoristili, a njima malo treba da zabiju", izjavio je Pjanić i pohvalio hrvatske nogometaše u redovima madridske ekipi.

"Mladi Kovačić se uklapa, bit će sve bolji, a Modrić je glavni na sredini terena kod Real Madrida. Drago mi je da tako dobro igraju te se nadam da će nas sve više biti u velikim evropskim klubovima", dodao je bosanskohercegovački reprezentativac za kojega su prema medijskim nagađanjima zainteresirani Real Madrid, Chelsea i Manchester United.

"Za osvajanje Lige prvaka ove godine favoriti su isti, kao i uvijek, a to su Barcelona, Bayern i Real Madrid, no rekao bih da je Barcelona korak ispred svih", napomenuo je jedan od najboljih nogometaša talijanske lige ove sezone.

Nadao se, kaže, igranju na Evropskom prvenstvu u Francuskoj ovo ljeto, no BiH je poražena u dodatnim kvalifikacijama od Irske s ukupno 1:3.

"Poslije Svjetskog prvenstva cilj nam je bio odlazak na Euro, no na kraju smo izgubili u baražu u kojem smo mogli izvući više. Sada nas čeka teška H kvalifikacijska skupina za odlazak na iduće Svjetsko prvenstvo u Rusiji u kojoj su Belgija, Grčka, Estonija i Cipar. Bit će teško, ali imamo vremena da složimo i pripremimo dobru ekipu i što bolje odigramo te utakmice", zaključio je Pjanić.

Ne propustite