"Nisam najtalentovaniji, ali u istim uslovima, sve bih pobijedio!"

Automoto
"Nisam najtalentovaniji, ali u istim uslovima, sve bih pobijedio!"
Dvostruki svjetski šampion Fernando Alonso rekao je da bi, da svi vozači imaju iste bolide, on izašao kao pobjednik.

Dvostruki svjetski šampion Fernando Alonso rekao je da bi, da svi vozači imaju iste bolide, on izašao kao pobjednik.

Alonso se smatra jednim od najboljih vozača današnjice, ali je svoju posljednju titulu osvojio 2006. godine. Od tada je braneći boje McLarena i Ferrarija tri puta bio vicešampion, ali su ga tih sezona u borbi za titulu pobijedili Kimi Raikkonen i Sebastian Vettel.

Španac se prošle godine vratio u McLaren i poslije najteže sezone u njegovoj karijeri, više puta je istakao da je britanski tim napravio veliki napredak pred sezonu koja počinje Velikom nagradom Australije 20. marta. Međutim, to ne znači da vjeruje da će se ove sezone boriti za titulu, ali ističe da od trećeg naslova prvaka ne odustaje. 

„Volio bih da me moja djeca pamte kao borca. Nisam najtalentovaniji, niti sam najbolji po kiši, niti po suhom ili u Monaku, ali u istim bolidima i istim uslovima, sve bih pobijedio“, naglasio je Alonso u intervjuu za „As“. 

Alonso je nedavno otkrio da je postojala mogućnost zamjene između Ferrarija i Mercedesa, da on pređe u njemački tim, a Lewis Hamilton u Maranello. Međutim, to se nije realizovalo, a Španac se vratio u McLaren, zbog čega ne žali. 

„Uvijek želite da budete u najboljem bolidu, a to je sada Mercedes. Ali, ja sam sada u timu koji daje sve od sebe da me usreći. I, da, ja jesam sretan. Romantičan sam i ako bih mogao da definišem svaki tim u kojem sam bio, rekao bih da mi je Minardi dao prvu priliku, Ferrari je tim u koji bi svako trebao otići jednom, a McLaren je mjesto na kojem se nadam da ću zaokružiti krug, pošto je moja priča započeta u kartingu koji je bio replika Senninog bolida“, istakao je Alonso.

Ne propustite