Nećete vjerovati koliko košta najskuplje parking mjesto na svijetu

Automoto
Nećete vjerovati koliko košta najskuplje parking mjesto na svijetu
Ako imate novca na bacanje i zanima vas prvoklasno parking mjesto, onda je pravo mjesto za vas obližnji Palm Desert.

Palm Strings u Kaliforniji između ostaloga je poznat i kao mjesto gdje su cijene nekretnina prilično visoke. Ali, ako imate novca na bacanje i zanima vas prvoklasno parking mjesto, onda je pravo mjesto za vas obližnji Palm Desert.

Članovi Bighorn Golf Cluba u privatnom objektu unutar golf zajednice u tom pustinjskom gradu plaćaju 110.000 dolara za parking mjesto, plus 6500 dolara godišnje za parking karticu koja ima omogućava ulaz u The Vault, Bighornovu super luksuznu privatnu garažu. Motoristi imaju popust, oni plaćaju "samo" 55.000 dolara za parking mjesto.

garaza

Ako ste mislili da imaju problema s prodajom, reći ćemo da je svih 50 parking mjesta unaprijed prodano i prije nego se ova garaža od 24.000 kvadratnih metara uopšte počela graditi 2014. godine. Prije otvaranja u septembru prodano je i dodatnih osam mjesta za motocikle. Sada postoji lista za čekanje.

Inače, pojedinačna članarina za one koji nisu članovi golf kluba, dostiže i 250.000 dolara. Kolekcija automobila na ovom parkingu kreće se od klasičnih do egzotičnih, od novih i limitiranih, do oldtimer modela.

garaza1

Ulaz u The Vault moguć je samo pomoću ugrađenog čipa, dok članovi kluba u lounge prostor u sklopu garaže ulaze nakon što su potvrdili svoj identitet skeniranjem otiska prsta. Vlasnici su uz parking mjesto dobili i mali skladišni prostor i dio zida za izlaganje postera i automobilskih memorabilija.

 

(Netmobil.hr)

Ne propustite