Marquez najbrži za kraj testiranja na Phillip Islandu

Automoto
Marquez najbrži za kraj testiranja na Phillip Islandu
Uprkos tome što su svi vozači napredovali tokom posljednjeg dana, zabilježen je veliki broj padova, a najgore je prošao vozač Pramac Ducatija Danilo Petrucci

Vozač Repsol Honde Marc Marquez bio je najbrži posljednjeg dana drugih predsezonskih testiranja na stazi “Phillip Island” u Australiji.

Marquez je u potpunosti iskoristio najbolje uslove na pisti od početka testiranja i najbolje vrijeme je ostvario u vremenu od 1:29.158 minuta.

Drugo mjesto, sa 141 hiljaditinkom zaostatka, zauzeo je Maverick Vinales na Suzukiju, dok je treći bio vozač LCR Honde Cal Crutchlow, koji je bio 49 hiljaditih dijelova sekunde iza mladog Španca.

Uprkos tome što su svi vozači napredovali tokom posljednjeg dana, zabilježen je veliki broj padova, a najgore je prošao vozač Pramac Ducatija Danilo Petrucci, koji je zadobio fakturu desne ruke i čak bi mogao propustiti prvu trku sezone. 

Naredna testiranja biće održana od 2. marta na stazi “Losail” u Kataru, gdje će biti vožena prva trka ovogodišnjeg šampionata 20. marta.

Ne propustite