Eagles of Death Metal večeras dovršava koncert prekinut terorističkim napadom

Kultura
Eagles of Death Metal večeras dovršava koncert prekinut terorističkim napadom
Povratničkim koncertom večeras u Parizu američki band Eagles of Death Metal dovršit će set prekinut terorističkim napadom 13. novembra i to je njegova "sveta dužnost", izjavio je frontman banda Jesse Hughes.

Povratničkim koncertom večeras u Parizu američki band Eagles of Death Metal dovršit će set prekinut terorističkim napadom 13. novembra i to je njegova "sveta dužnost", izjavio je  frontman banda Jesse Hughes.

Koncert američkog banda u dvorani Bataclan prekinut je kada su trojica naoružanih ljudi upali u salu i ubili 90 ljudi, među kojima su oni koji u kasnije podlegli ranama. Napad je bio dio koordiniranih akcija širom Pariza u kojima je ubijeno 130 ljudi.

- Nadam se da ćemo samo dovršiti set tako da svako može napustiti naš koncert oslobođen loših emocija i kako bismo otvorili prostor za dobre emocije - izjavio je Hughes u intervju za francusku TV mrežu iTele.

- Ne mogu dopustiti da pobjede zli ljudi. Moram ponovo biti sa svojim prijateljima. Moramo dovršiti ovo, ne za druge, samo za nas. Naravno, govorim o svima koji su tada bili u Bataclanu - dodao je Hughes.

Planirano je da se koncert održi u dvorani Olympia. Oni koji su preživjeli koncert u Bataclanu bit će u prilici da besplatno prisustvuju koncertu, saopćio je band, kada je u decembru prošle godine objavio održavanje koncerta, prenosi dpa.

Uprava Bataclana ranije je saopćila da ulaže "sve moguće napore" za ponovno otvaranje dvorane do kraja godine, a Hughes je izjavio u intervjuu kako se nada da će njegov band moći prvi nastupiti kada se dvorana ponovo otvori.

U emotivnom intervjuu, Hughes je također kazao kako se nada da će obići preživjele napada koji su još u bolnicama.

- Ono čemu svjedočite upravo sada je izražavanje ultimativne ljubavi. Kada govorimo o obimu očekivanja da se vratimo, ne znam šta je većeg intenziteta: naša potreba da se vratimo ili potreba fanova da nas vrate. To je ljubav - izjavio je Hughes.


(Fena)

Ne propustite