Sarajevski policajci osvojili odlično drugo mjesto u Poljskoj

Ostali sportovi
Sarajevski policajci osvojili odlično drugo mjesto u Poljskoj
Selekcija Sarajeva vratila se s Međunardonog policijskog turnira Warsawa u malom nogometu, u organizaciji IPA-e, osvojivši drugo mjesto.

Selekcija Sarajeva vratila se s Međunardonog policijskog turnira Warsawa u malom nogometu, u organizaciji IPA-e, osvojivši drugo mjesto.

Naš predstavnik je u Poljskoj odigrao čak 10 mečeva bez poraza, ali u finalnom su domaćini imali više sreće, te su sedam sekundi do kraja utakmice, u produžecima, dali gol i našoj ekipi nanijeli prvi poraz. 

selekcija-policajaca-ks

Ipak, iako su poraženi u finalu mnogi su ekipu IPA-e BIH proglasili i pobjednicima turnira. A pored pehara za osvojeno drugo mjesto, plavo-bijeli momci su, od organizatora, dobili i pehare za fair-play ekipu, najbolju družinu, a za najboljeg strijelca i igrača turnira proglašen je Mirza Selimović. 

Organizatore su prijatno iznenadili kako igrom, tako i druženjem i atmosferom koju su pravili: Muamer Klino, Mirza Selimović, Ramo Kadrić, Amer Đedović, Kenan Ibrica, Đorđe Grubačić, Alen Kremo, Bekim Vejseli, Admir Musić, Suad Gušić i Ismet Husejnović. 

selekcija-policajaca-ks1

O jačini ovog turnira možda najbolje govori podatak da su ekipe Srbije i Hrvatske nastupile s nekoliko bivših reprezentativaca u fudbalu, kao i aktivnih igrača koji nastupaju u tamošnjim malonogometnim ekipama. Zato još veće priznanje ide našim predstavnicima koji su i ovdje pokazali kako se brane boje Bosne i Hercegovine, te ostavlja srce na terenu.

Ipak, ovi skromni momci kažu da najveću zahvalu mogu pripisati direktoru Direkcije za koordinaciju policijskih tijela gospodinu Mirsadu Viliću, direktoru službe za strance Slobodanu Ujiću, i njegovom zamjeniku Izetu Nizamu, ministru MUP-a KS Ismiru Jusku, komesaru MUPKS Vahidu Ćosiću, ministru Federalnog MUP-a Aljoši Čampari i direktoru Federalnog MUP-a Draganu Lukaču, koji su im i omogućili odlazak na ovo prestižno takmičenje. 

selekcija-policajaca3

Treba naglasiti da će i Svjetsko prvenstvo u organizaciji IPA-WISPA održat se od 21. do 28. avgusta u Sarajevu, a na ovom tradicionalnom svjetskom policijskom prvenstu se očekuje učešće od 50 do 60 ekipa iz cijelog svijeta.

Ne propustite