Uskoro osmi nastavak: Harry Potter i ukleto dijete

Kultura
Uskoro osmi nastavak: Harry Potter i ukleto dijete
Knjiga izlazi krajem jula u Britaniji

Osma po redu knjiga o Harryju Potteru biće izdata ovog ljeta - a sadržavaće i scenario za novu predstavu, koja će predstaviti čarobnjakovu priču.

Edicija knjige Harry Potter i ukleto dijete, dijelovi I i II, biće izdata u tvrdom povezu 31. jula ove godine, tačno dan nakon što bude odigrana spomenuta predstava. Harry je u knjizi predstavljen kao otac i prezauzeti uposlenik Ministarstva za magiju.

Scenario je "izvučen" iz originalne nove priče JK Rowling, Jacka Thornea i Johna Tiffanyja. Harry Potter i ukleto dijete će ispričati "neispričanu priču" o dječaku-čarobnjaku, uključujući i crte iz života njegovih roditelja koji su ubijeni, rekla je Rowling.

Priča će se nadovezati na trenutak iz knjige Harry Potter i darovi smrti, kada je Harry zadnji put viđen kako ispraća svoju najstariju djecu u Hogwarts, prije 19 godina.

Autorica knjiga o Potteru, JK Rowling, je engleska spisateljica rođena 1965. godine u Gloucestershireu. Do sada je u svijetu prodato preko 400 miliona primjeraka knjiga o Harryju Potteru, te je na taj način ova edicija postala najprodavanija u istoriji.

Izvor: BBC
Prevod i obrada: Novi.ba

Ne propustite