Filmska pljačka u Srbiji: Lopovi prerušeni u policajce provalili u kuću, savladali ukućane i pokrali ih

Region
Filmska pljačka u Srbiji: Lopovi prerušeni u policajce provalili u kuću, savladali ukućane i pokrali ih
U selu Rogača dogodila se nesvakidašnja pljačka...

U selu Rogača dogodila se nesvakidašnja pljačka, kada su dvojica lopova obučena u policijske uniforme, upala u kuću D. T., vezali ukućane i ukrali nekoliko hiljada eura, nekoliko stotina hiljada dinara, zlato i pištolj.

– Te večeri vlasnik kuće je otišao do Sopota, a u domu su ostali njegov sin, supruga i sinovljeva devojka. Oko 22.20 sati, začuli su buku. Dvojica mladića, obučena u policijske uniforme, doduše starije modele, razvalila su ulazna vrata kuće. Nosili su fantomke i bili su naoružani pištoljima – priča sagovornik blizak istrazi.

– Počeli su da viču “gdje je zlato, gde je droga”. Mladiću su uperili pištolj u lice i oborili ga na pod. Uvježbano su mu vezali ruke iza leđa. To vezivanje “vezicama” trajalo je samo nekoliko sekundi. Onda su otišli u sobu gdje su bile njegova majka i djevojka. Doveli su ih u dnevnu sobu i takođe vješto i brzo vezali – nastavlja priču sagovornik "Blica".

Nakon što su ukućane vezali, lopovi su kompletnu kuću pretresli u potrazi za novcem i zlatom. Kada su našli ono što su tražili, pljačkaši su izašli iz kuće, a mladića, majku i djevojku ostavili vezane.

Mladić je uspio da se odveže, a potom je oslobodio i majku i djevojku, nakon čega je pozvana policija. Ukućani su lopove opisali kao mlađe, jake muškarce.

- Ne možemo odbaciti mogućnost da su pljačkaši zaista policajci, jer brzina kojom su savladali ukućane ukazuje da su utrenirani. Takođe, vjerujemo da su imali pomagača koji ih je čekao ispred kuće – navodi sagovornik iz istrage.

Spekuliše se da su lopovi tipovali ovu porodicu, jer su podigli kredit kako bi renovirali kuću. 

Ne propustite