Marquez bez navijača u Mugellu: "Dobijali smo prijetnje prošle godine..."

Automoto
Marquez bez navijača u Mugellu: "Dobijali smo prijetnje prošle godine..."
Sam finiš prošle sezone u kraljevskoj klasi obilježio je sukob između devetostrukog svjetskog šampiona Valentina Rossija i Marqueza...

Članovi talijanskog fan kluba Marca Marqueza odlučili su da ne prisustvuju ovogodišnjoj Velikoj nagradi Italije Moto GP šampionata iz sigurnosnih razloga.

Sam finiš prošle sezone u kraljevskoj klasi obilježio je sukob između devetostrukog svjetskog šampiona Valentina Rossija i Marqueza, koji se umiješao u borbu za titulu koju je ’Doktor’ vodio sa timskim kolegom iz Yamahe Jorgeom Lorenzom.

Tenzije su dostigle svoj vrhunac na pretposljednjoj trci, u Maleziji, kada je Italijan usporio da bi natjerao Marqueza da ode preširoko, kada je došlo do kontakta, poslije kojeg je vozač Repsol Honde pao i odustao. 

Rossi je zbog tog incidenta na posljednjoj trci, u Valenciji, startovao sa začelja, pa je Lorenzo pobjedom došao do titule, sa pet bodova više od Italijana. 

Očekuje se da će Marquez obnoviti rivalstvo sa Rossijem, ali u Mugellu, omiljenoj trci devetostrukog svjetskog šampiona, mladi Španac neće moći računati na podršku kao obično. 

Žao nam je što moramo donijeti ovakvu drastičnu odluku, ali situacija u ovom trenutku nije sjajna i okruženje je veoma opasno. Smatramo da je sramno što navijači ne mogu slobodno navijati za svog vozača, bez ikakvog rizika, bacanja raznih predmeta na njih ili čak pljuvanja, ali nažalost smo došli do toga. Nadamo se da razumijete naš izbor, koji je donijet za dobrobit svih članova. Prošle godine smo dobijali prijetnje u Mugellu i Misanu, a da ne pominjemo da je bilo incidenata. Nažalost, postoje navijači svakog vozača koji ne shvataju da rivalstvo između vozača ne treba dovesti do stalnih sukoba između navijača na tribinama“, stoji u saopštenju. 

Ovogodišnji Moto GP šampionat startuje Velikom nagradom Katara 20. marta, a trka u Mugellu je šesta po redu i zakazana je za 22. maj. 

Ne propustite