Otkrijte koje modne greške ne smijete nikada praviti!

Moda i ljepota
Otkrijte koje modne greške ne smijete nikada praviti!
Da biste bili dama od stila treba da se riješite ovih navika i da prestanete vjerovati u zablude.

Da biste bili dama od stila treba da se riješite ovih navika i da prestanete vjerovati u zablude.

Smatrate da visoke žene ne bi trebalo da nose štikle

Zaboravite na komentare poput onih da nikako ne bi trebalo privlačiti pažnju ili da visoke djevojke nisu ženstvene. Današnji modeli i glumice iz dana u dan dokazuju suprotno, tako da nema razloga da oklijevate.

Nosite retro odjeću bez modernih akcenata

Brojne stvari se s vremena na vrijeme vraćaju u modu. Svi krojevi koji su ranije nošeni sada samo zahtijevaju osvježenje. Kako biste upotpunili neki stari komad odjeće možete mu dodati neku dugmad, naramenice, kragnu. Pravilo je da se ne oblačite od glave do pete u istom stilu kako ne biste izgledali kao da ste npr. ispali iz 80-ih.

Kupujete uvijek istu veličinu

Trebalo bi da znate da veličina može izuzetno da varira u zavisnosti od brenda ili zemlje porijekla. Zaboravite na brojeve, obratite pažnju na ogledalo i to kako vam nešto stoji.

Izbjegavate horizontalne pruge

Ako vjerujete da će vas bilo koji komad odjeće sa horizontalnim prugama automatski učiniti debljim nego što jeste, u velikoj ste zabludi. Dobro skrojeni odjevni komad odgovarati će svakoj ženi, bez obzira na pruge.

Za vas “biti seksi” znači pokazati što više kože

Ako zaista mislite da se seksipil krije u udovoljavanju najprimitivnijem tipu muškaraca, kratke suknjice, pokazivanje stomaka, haljine pripijene uz tijelo zahvaljujući kojima sve “puca”, činite sebi veoma lošu uslugu. Umjesto toga, obucite skini džins i svilenkastu majicu, uparite suknju “pencil” kroja sa predivnim parom štikli, ili ukombinujte mini haljinu sa dugim rukavima sa čizmicama do gležnjeva.

Ne odlažete cipele na pravi način

Potrudite se da vaše cipele uredno budu naslagane na policama (sa dovoljno prostora oko sebe, a ne nagurane), u ormariću za cipele ili makar u kutijama. Također, nemojte ih nikako izlagati suncu, jer će im boja izblijediti na određenim mjestima i postati neujednačena.

Kupujete mnoštvo jeftinih stvari umjesto jedne efektne

Normalno je da svako od nas ima sklonost ka istom tipu stvari, to se zove ukus. Ali, ako uhvatite sebe da ste nekoliko puta tokom obilazaka prodavnica svaki put kupili maltene identične modele majica, vrijeme je da to promjenite.

Izvor fotografije: montenegroclick.me

Ne propustite