Ovo je 20 filmova 21. stoljeća koje trebamo pogledati opet

Film
Ovo je 20 filmova 21.  stoljeća koje trebamo pogledati opet
Filmove gledamo ponovo iz svakakvih razloga, ali jedno je stalno - vežu nas za sebe, svejedno da li na intelektualnom, emocionalnom ili na nivou odlične potjere autima, mora postojati nešto što će gledatelje vraćati.

20. Midnight In Paris (2011)

Iskreno, Woody Allen je bio bez jasnog plana i uvučen u svoju egzistencijalnu dramu u zadnje vrijeme tako da je živo čudo da je napravio nešto ovako lagano i puno radosti kao Midnight In Paris. Allen ne pokušava napraviti nešto veliko iz svoje vremeplovne komedije, niti pokušava da se zadubi u bilo kojeg lika, tako da je ironično napravio Midnight In Paris koji mu je najuspiješniji film u zadnje vrijeme.

Neobjašnjivo klizeći od Pariza kakav je danas do grada kakav je bio 1920-ih (ne morate znati zašto), Owen Wilsonov Woody surogat Gil Pender upoznaje kulturne legende tog perioda kao Ernest Hemingwaya, F. Scott Fitzgeralda i Salvadora Dalija, od kojih svi daju bizarne životne  savjete o pariškim zabavama. Zadnji filmovi ovog redatelja su bili cinični ili isuviše intelektualni, dok je Midnight in Paris dosta zabavniji jer je namjerno lakši za gledatelje.

Ne propustite