Vremenska prognoza: Ako idete na put, budite spremni da ostanete zakovani u snijegu i ledu!

Aktuelno
Vremenska prognoza: Ako idete na put, budite spremni da ostanete zakovani u snijegu i ledu!
Naredna 24 sata Bosnu i Hercegovinu, Srbiju, Crnu goru, Makedoniju, Hrvatsku, Bugarsku i Rumuniju očekuje se obilan snijeg, olujni vjetar i veliki snježni nanosi. Svi oni koji su planirali na put na novogodišnje praznike neka se pripreme na mogućnost da ostane negdje zakovani u snijegu.

Naredna 24 sata u Bosni i Hercegovini, Srbiji, Crnoj Gori, Makedoniji, Hrvatskoj, Bugarskoj i Rumuniji očekuje se obilan snijeg, olujni vjetar i veliki snježni nanosi. Svi oni koji su planirali na put za novogodišnje praznike neka se pripreme na mogućnost da ostanu negdje zakovani u snijegu.

Očekuje se da će neki dijelovi ovih zemalja biti paralizovani zbog leda i velikog snijega.

U obalnim područjima Crne gore očekuje se jak vjetar i susnježica, većeg snijega neće biti, ali će vjetar biti leden uz vlažno vrijeme, te će osjećaj biti kao da je -15.

U Hercegovini i Hrvatskoj počeo je puhati jak vjetar i očekuje se njegovo jačanje, tako da bi na Jadranu moglo biti udara i do 150 do 200 km/h, a u Hercegovini do 90km/h. 

Susnježica i snijeg se mogu očekivati i na području Hercegovine, posebno jugoistočnog dijela.

UTORAK I SRIJEDA

Na Jadranu noćne i jutarnje temperature između -7C i -1C uz jaku buru, a osjećaj će biti kao da je - 15C. Po danu maximalna do 3C.

U Hercegovini noćne i jutarnje temperature od - 5C do - 12C, osjećaj zbog bure kao da je  -20, a temperature nikako neće ići iznad nule.

U Bosni, na kopnu Hrvatske kao i veliki dio kopna Balkana jutarnje i noćne temperature bit će između - 15C i - 25C ponegdje i - 28C. Tokom dana između - 10 C i - 7C.

Na obalnim dijelovima Balkana jutarnje i noćne temperature između između - 6C i 4C.

Ne propustite