Kad pržite ribu dodajte 1 sastojak u tavu: Svi mirisi nestaju, a ukus je fantastičan
Ribu nije teško pripremiti, bilo da ste ljubitelj morske ili riječne ribe. Prilikom prženja dovoljno je dodati malo mlijeka i svi neugodni mirisi će nestati.
Iskusni kuhari odavno znaju odličan trik za prženje ribe. Neugodan miris koji se često javlja tokom pripreme možete ukloniti za tren – samo dodajte malo mlijeka i problem je riješen.
Riba je jednostavna za pripremu, ali kod nas svježa riba nije uvijek lako dostupna. Ako koristite smrznute filete ili cijelu ribu, važno je da je pravilno odmrznete prije upotrebe.
Sada dolazimo do glavnog trika za prženje. Iako je riba laka za pripremu, ponekad može ispasti žilava ili imati neugodan miris i okus. Ako želite da vam uvijek ispadne savršeno, prilikom prženja u tiganj dodajte jednu namirnicu.
U tiganj sipajte 100 do 125 ml mlijeka, a kada se lagano zagrije, dodajte ribu. Prženje u mlijeku čini ribu mekšom, a mlijeko upija neugodne mirise, naročito kod riječne ribe.
Ako pripremate posnu trpezu, možete koristiti i neku posnu varijantu mlijeka, poput bademovog.