U mljeveno meso uvijek dodajte 1 sastojak: Ćufte i faširane šnicle biće nikad sočnije i ljepše

Praktična žena
U mljeveno meso uvijek dodajte 1 sastojak: Ćufte i faširane šnicle biće nikad sočnije i ljepše

Ako želite da vam ćufte i faširane šnicle budu mekane i sočne, otkrivamo vam šta da dodate umjesto prezli. Brzo, jeftino i ukusno.

Ako ste ljubitelj ćufti ili faširanih šnicli, donosimo vam sjajan trik koji će ovako pripremljeno mljeveno meso učiniti još sočnijim. Ako spadate u one domaćice koje dodaju prezle u smjesu, nudimo vam tri ukusnije opcije koje će ćufte i faširane šnicle učiniti nikad sočnijim.

Ako dosad niste stavljali prezle ili nešto od sljedećih namirnica, preporučujemo da počnete.

Šta se dodaje u mljeveno meso?

Crni luk

Umjesto prezli koristite izblendanu glavicu crnog luka. Ne samo što se ćufte i faširane šnicle neće raspasti, već će biti i mnogo ukusnije.

Ovsene pahuljice

Ovsene pahuljice potopite u mlijeko, a kada nabubre dodajte smjesu u mljeveno meso. Bićete oduševljeni.


Griz

Također, možete zamijeniti prezle grizom, koji će poboljšati ukus.

Postoji još jedna bitna stvar, a to je da meso odstoji u frižideru nekih pola sata prije prženja, piše Stvar ukusa.


Šta garantuje da se ćufte i šnicle neće raspasti?

Iako dodavanje ovsenih pahuljica ili griza poboljšava sočnost, postoji jedan ključni korak koji garantuje da se vaše ćufte i faširane šnicle neće raspasti tokom prženja ili pečenja.

Malo hladne vode ili kocke leda:

Prije nego što počnete da mesite smjesu, dodajte jednu do dvije kašike jako hladne vode ili, još bolje, dvije izmrvljene kocke leda.

Hladna voda pomaže proteinima u mljevenom mesu da se bolje vežu, što osigurava čvršću strukturu i sprečava raspadanje mesa kada dođe u kontakt s vrućim uljem.

Led će se postepeno topiti tokom mešenja, što dodatnom hladnoćom poboljšava vezivanje i doprinosi ukupnoj sočnosti.

Ovaj trik, uz obavezno odmaranje mesa u frižideru, osigurat će da vaše ćufte i faširane šnicle budu savršeno oblikovane i izuzetno sočne!


Dakle, bilo da se odlučite za blagi griz, luk za aromu ili ovsene pahuljice za dodatnu sočnost, vaše jelo će biti nikad bolje. Ne zaboravite na hlađenje i trik sa ledom – jer zaslužujete savršen zalogaj.

Isprobajte omiljenu opciju i javite nam utiske! Je li za vas bolji luk, griz ili ovsene pahuljice?

Ne propustite