Prije prženja džigericu pospite 1 sastojkom: Tako će biti mekša i ukusnija i bez gorčine
Šećer za mekšu i sočniju džigericu? Otkrijte trik koji uklanja gorčinu i mijenja ukus – jednostavno, brzo i provjereno.
Džigericu prije prženja pospite jednim sastojkom – biće uvijek ljepša, mekša i bez gorčine.
Neće se stvrdnuti, a gurmani će biti oduševljeni. Dodavanje ove namirnice džigerici možda zvuči kao kulinarski promašaj – ali zapravo, šećer je taj koji čini džigericu mekšom i sočnijom, trik koji mijenja sve.
Ako se koristi pravilno, mala količina šećera ne kvari ukus, već ga pojačava i čini džigericu sočnijom, mekšom i bez gorčine.
Ovaj neobični savjet dolazi od kuharice Julije Arkipove, koja tvrdi da je upravo šećer zaslužan za savršenu teksturu.
Kako se koristi šećer za mekšu i sočniju džigericu?
Prije nego što stavite džigericu u tiganj, jednostavno je pospite prstohvatom šećera. To je sve – bez mariniranja, bez komplikacija.
Ne propustite:
Baka mi je pokazala trik za dinstanje – od tada je meso svaki put sočno i neodoljivo.
Godinama kuhate pasulj pogrešno – zbog jedne greške unosite otrov koji vas nadima.
Sreća kuca na vrata baš jednom znaku – evo kome se sudbina mijenja do kraja godine.
Što zaista utiče na trošak zubnih implantata.
Prvo, džigerica će postati mekana. Neće se stvrdnuti, a gurmani će biti oduševljeni. A ako volite, isprobajte i ovaj način pripreme – biće mekana i sočna ako je ostavite da se marinira u kiseloj vodi.
Drugo, ukus jela će se poboljšati. Često se dešava da je džigerica gorka ili čak žilava, što mnoge odbija od pripreme. Kristal šećer uklanja tu gorčinu, omekšava teksturu i pomaže da prijatne arome dođu do izražaja – posebno one koje se razvijaju tokom prženja.
Ne treba pretjerivati: jedan prstohvat šećera biće sasvim dovoljan da džigerica postane mekana, sočna i prijatna za nepce.
Ako ste do sada izbjegavali šećer u pripremi džigerice, vrijeme je da promijenite mišljenje. Prstohvat šećera prije prženja ne samo da uklanja gorčinu, već čini džigericu mekšom, sočnijom i prijatnijom za nepce.
Ovaj jednostavan trik ne zahtijeva dodatne sastojke ni komplikovane korake – samo malo hrabrosti da probate nešto novo. A kada jednom probate, teško ćete se vratiti starom načinu.
Kulinarska tajna je otkrivena – sada je red na vas da je isprobate.