TEŽAK PERIOD: Slavnog srbijanskog glumca ostavila supruga

Film
TEŽAK PERIOD: Slavnog srbijanskog glumca ostavila supruga
Bogdan Diklić je legenda srbijanskog glumišta i neko kome se uvijek radujemo kad ga vidimo na malim ekranima.

Bogdan Diklić je legenda srbijanskog glumišta i neko kome se uvijek radujemo kad ga vidimo na malim ekranima.

Pored osobe ogromnog uspjeha u svojoj karijeri, Diklić važi i za porodičnog čovjeka kojem su supruga i kćerka najveći oslonac i radost u životu, kako je i sam rekao u više navrata. Međutim, stvari su se drastično počele mijenjati nakon bolesti koju je uspio savladati prije sedam godina.

- Diklić je divna osoba, velikog srca, ali pomalo nezgodnog karaktera. Umije da bude težak, pa s njim privatno baš i nije uvijek lako izaći na kraj. On šta zacrta, to je tako. Od svojih stavova teško odstupa, a nije sklon ni kompromisima. Sve je postalo još teže kad ga je iznenadila bolest. Često se zatvarao u sebe, a bilo je perioda kada je bilo jako teško prići mu i doprijeti do njega. Postao je ćudljiv i teško razumljiv sebi, ali i drugima. Nije mu bilo lako, ali nije bilo lako ni ljudima oko njega, posebno najbližima. Njegova supruga je željela da bude uz njega... Kad više nije mogla da izađe s njim na kraj, odlazila bi, pa bi se ponovo vraćala, međutim, nije bilo pomoći. Već se otvorilo previše stvari zbog kojih se više nije moglo nazad - otkriva za „Blic puls“ izvor blizak Dikliću.

Izvor govori da je to bio razlog zbog kojeg ga je supruga Dijana Marojević, također srbijanska glumica i profesorka na Fakultetu dramskih umjetnosti u Beogradu, nakon niza godina odlučila da ode. Prije godinu dana definitivno su se razišli.

Podsjetimo, legendarnom glumcu je 31. maja 2009. iznenada pozlilo, i to u toku predstave „Kandid ili optimizam“ na Sterijinom pozorju u Novom Sadu, u kojoj je i on igrao, mada tog trenutka nije bio na sceni. Diklić je u jednom momentu izgubio svijest, nakon čega je reanimiran i prevezen u bolnicu.

Doktori su tada istakli da je glumac u životnoj opasnosti jer boluje od ozbiljnih srčanih tegoba. Odmah je prebačen u Institut za kardiovaskularne bolesti u Sremskoj Kamenici. Tamo su mu otklonjene tri smetnje koje su mu ugrožavale život, kao i tromb u plućima, koji je i izazivao problem zbog kojeg je Diklić tada doživio i infarkt. Iako su prognoze u samom početku bile loše, glumac je uspio da se izbori sa zdravstvenim problemima koje je imao, pa su uslijedile godine oporavka. Za to vrijeme mu je psihičko stanje postajalo labilnije, iako  mu se zdravstveno stanje poboljšavalo, a kada ga je Dijana ostavila, pao je u depresiju.

Diklić je poslije bolesti usporio i s poslom. Tek nakon liječenja 2011. godine, izdao je svoju knjigu „O glumi bez glume“, a poslednju ulogu na filmu imao je u „Mamarošu“ prije dvije godine
-

Ne propustite