Samo ovo je prava količina za pravi rasol, evo koliko soli ide u 10 l vode za kiseli kupus
Oktobar je idealno vrijeme za kiseljenje kupusa.
Mnoge domaćice danas se radije odlučuju za kupovni kiseli kupus, misleći da je cijeli proces previše kompliciran i da neće uspjeti kako treba.
No, ako ove godine prvi put kiselite kupus, ili čak i ako ste već iskusna domaćica, možda niste sigurni koja je prava mjera soli koja se dodaje u vodu, odnosno kako se pravilno priprema rasol.
Netko voli malo slaniji kiseli kupus, a netko blaži, no bez obzira kojoj skupini pripadate, postoji optimalna količina soli koja osigurava dobar rezultat.
👉 Tako se, na 10 litara vode, dodaje 400 grama soli.
Ako koristite bure od 20 litara, jednostavno udvostručite količinu soli.
Još jedna važna stvar je vrsta soli koju koristite.
Ako želite da vaš kiseli kupus bude ukusan, prirodan i aromatičan, preporučujemo krupnu morsku sol.
Važno je da se sol potpuno otopi u vodi prije nego što je ulijete u bure.