Najbolji recept za knedle za supu: Svima uspijevaju iz prve, tajna u jednom sastojku

Praktična žena
Najbolji recept za knedle za supu: Svima uspijevaju iz prve, tajna u jednom sastojku

Savršene knedle za supu su moguće uz ovaj jednostavan recept i nekoliko trikova, zbog kojih će knedle uvijek biti meke, prozračne i savršeno ukusne.


Sastojci za 4 osobe:
1 jaje
3 supene kašike pšeničnog griza
2-3 kašike ulja ili masti
1 kafena kašika začina C
na kraju uvijek dodati još dodatne dvije kašika griza

Priprema:

Jaja umutiti viljuškom i dodati ulje ili mast. Zatim dodati griz, ali ne prepune kašike jer na kraju uvijek dodate još dvije. Dodati kafenu kašičicu začina C.

U supicu koja ključa, polako spuštate kašikom knedle. Kada ih dodate sve ostavite da se krčkaju nekoliko minuta, a poslije toga sklonite sa vatre i poklopite da odstoji 10-15 minuta, prenosi Krstarica.

Ne propustite