Trik pekara za savršene krofne: U tijesto dodajte par kapi ovoga – biće mekane, šupljikave i nemasne

Praktična žena
Trik pekara za savršene krofne: U tijesto dodajte par kapi ovoga – biće mekane, šupljikave i nemasne

Pekari znaju trik koji mijenja sve – dodajte samo jednu stvar u tijesto za krafne i bit će savršene!

Postoji bezbroj recepata za krafne – možete ih puniti džemom, čokoladom, prelijevati raznim glazurama… No, prije nego što krenete s ukrašavanjem, ključno je dobro umijesiti tijesto kako bi krafne bile mekane i prozračne.

Prvi korak je da sve sastojke izvadite iz hladnjaka i ostavite na sobnoj temperaturi barem pola sata. Kvasac je obavezan, ali uz njega je dobro dodati i pola vrećice praška za pecivo, jer on sprječava stvaranje šupljina u krafnama.

Savjet profesionalaca je da tijesto zamijesite dan ranije i ostavite da polako naraste preko noći – na taj način se okus bolje razvije. Pazite da ga ne premijesite, jer u suprotnom krafne neće biti mekane i pahuljaste.

Umjesto putra, koristite maslac, ali ga nemojte topiti – dodajte ga omekšanog na sobnoj temperaturi, izrezanog na kockice. Maslac se dodaje na samom kraju miješenja, jer tako brašno ima dovoljno vremena da upije mlijeko i razvije puni okus. Osim toga, maslac tijestu daje sjaj i bogatiju aromu.

I još jedan važan trik pekara: u tijesto dodajte malo rakije. Rakija pomaže da tijesto ne upije previše masnoće prilikom prženja. Ako nemate rakiju, možete koristiti i vodku ili rum kao zamjenu.

Ne propustite