Pobjedite umor i poboljšajte energiju!

Zdrav život
Pobjedite umor i poboljšajte energiju!
Obzirom da se tokom zime svi osjećamo umorno i iscrpljeno, mi vam donosimo savjete za vraćanje energije.


Obzirom da se tokom zime svi osjećamo umorno i iscrpljeno, mi vam donosimo savjete za vraćanje energije.

Izađite van - iako je vjerovatno posljednja stvar koju želite učiniti kada se osjećate umorno, izaći vani i prošetati po hladnoći mi vam to savjetujemo.  Samo par minuta šetnje na svježem zraku učinit će čudo za vašu energiju i raspoloženje. Očito, ovaj trik radi i kada je vani lijep, sunčan dan. To je dar koji nam priroda nudi cijelu godinu.

Popijte čaj - čaj je u svakom slučaju pravilan odabir kada je u pitanju podizanje energije. Studije su pokazale da ukoliko pijete crni čaj 4-6 puta dnevno reducira se nivo hormona stresa u tijelu.

Hladan tuš - ukoliko vam je ovaj tip tuširanja ipak malo ekstreman, primijenite uobičajeno tuširanje s kratkim periodima hladnog mlaza. Ovo će vas također relaksirati.

Pomirišite limun - vitamin C radi čuda. Ne samo da pomaže konzumacijom, nego čak i mirisanje voća bogatog ovim vitaminom, poput limuna, može probuditi vaša osjetila i olakšati kroničnu malaksalost. Miris limuna, naranče i limete stimuliraju pozornost i koncentraciju.

Akupresura - to je jedan od alternativnih načina liječenja. Sastoji se od pritiskanja tačaka na tijelu prstima ili rukama kako bi se izmijenio unutrašnji protok životne snage i pozitivne životne energije nazvane chi. Dugo se koristila za liječenje migrena, stresa i napetosti. Iako  nije toliko popularna kao akupunktura, može sanirati umor i loše raspoloženje. Stoga, pritisnite tačku između palca i kažiprsta nekoliko minuta kako bi dobili brži povrat energije.

Izvor fotografije:nadlanu.com

Ne propustite