Ovo je najgora namirnica u salati: Svi prvo nju stavljaju, a samo kvari ukus

Namirnica koja uništava ukus salate – a svi je stavljamo!
Povrtna salata može biti ukusan obrok za doručak, ručak ili večeru. Ali, jeste li znali da postoji jedna namirnica koju bi, prema mišljenju stručnjaka, trebalo izbjegavati u salatama?
Magda Gessler, poznata poljska kuharica, otkrila je svoju malu kulinarsku tajnu.
Već dugi niz godina Magda savjetuje ljude o tome šta, kako i kada kuhati. Mnogi misle da se povrtna salata ne može pokvariti – recept je jednostavan, sastojci su poznati. Međutim, moglo bi vas iznenaditi koliko jedna pogrešna namirnica može pokvariti cijeli dojam.
Magdina verzija povrtne salate
Magda je prije izvjesnog vremena podijelila svoj omiljeni recept za povrtnu salatu. U njenoj verziji se nalaze kuhani krompir, mrkva, kiseli krastavci, zeleni grašak i naravno – tvrdo kuhana jaja. Njena tajna? Salatu treba ostaviti da prenoći u frižideru – tako će se ukusi bolje prožeti.
Šta nikako ne dodavati?
Prema Magdi, jedna namirnica bi se obavezno trebala izbjegavati – crni luk. Kako tvrdi, proces fermentacije koji se odvija u crnom luku oslobađa neugodan miris koji može u potpunosti uništiti okus cijele salate.
Dakle, ako želite da vaša salata zablista punim sjajem – razmislite dvaput prije nego što posegnete za crvenim ili crnim lukom.