Dodajte u mljeveno meso 1 namirnicu: Bilo da punite paprike ili pravite ćufte, napraviće čudo

Praktična žena
Dodajte u mljeveno meso 1 namirnicu: Bilo da punite paprike ili pravite ćufte, napraviće čudo

Ako u mljeveno meso dodate ovu namirnicu, napravit ćete savršeno ukusne punjene paprike i ćufte

Postoji mnogo načina za pripremu mljevenog mesa, a svaka domaćica ima svoju malu tajnu kako da ono bude što sočnije i ukusnije.

Već smo s vama podijelili trikove iskusnih kuharica koje u mljeveno meso dodaju maslac, kuhani krumpir, škrob... Iako su svi ti savjeti korisni, donosimo vam još jedan koji ne košta mnogo, a razlika u okusu je i više nego primjetna.

Radi se o dodatku svinjske masti u mljeveno meso – koja jela poput ćufti, faširanih šnicli i punjenih paprika čini znatno ukusnijima i sočnijima.

Svinjska mast poboljšava teksturu mesa, ali i daje specifičnu, bogatu aromu, zbog čega su jela s njom punog okusa. Najbolje je koristiti svježu mast – onu koju skinete s mesa prije pečenja ili prženja. Takvu mast možete spremiti u vrećice i čuvati u zamrzivaču dok vam ne zatreba. Prije dodavanja u smjesu za mljeveno meso, mast se samelje zajedno s mesom ili sitno nasjecka.

Ako nemate domaću svježu mast, možete koristiti i kupovnu – onu klasičnu za kuhanje.

Dodatan trik:

Osim masti, odličan dodatak je i malo mineralne vode – oko 2–3 žlice na 500 g mesa. Ona pomaže da meso ostane rahlo i mekano tijekom termičke obrade, pogotovo kad pripremate ćufte ili pljeskavice. Također, malo naribanog luka (koji je prethodno ocijeđen od viška tekućine) dodat će prirodnu sočnost i aromu.

Zanimljivo je i da se mast može dodati i u smjesu za riblje polpete – poboljšava strukturu, ublažava miris ribe i doprinosi punoći okusa.

Ne propustite