Ovo je najgora namirnica za salatu: Svi prvo nju seckaju, a samo kvari ukus

Praktična žena
Ovo je najgora namirnica za salatu: Svi prvo nju seckaju, a samo kvari ukus

Namirnica koja kvari okus salate – a gotovo je svi dodajemo!

Povrtna salata može biti ukusan izbor za doručak, ručak ili večeru, no jeste li znali da postoji jedna namirnica koju biste trebali izbjegavati?

Poznata poljska kuharica Magda Gessler podijelila je svoju tajnu.

Godinama savjetuje kako i kada pripremati određena jela, a iako povrtna salata djeluje kao jednostavan recept koji je teško pokvariti – možda ćete se ipak iznenaditi.

Magdin recept za savršenu salatu

U njenoj verziji povrtne salate nalaze se kuhani krompir, mrkva, kiseli krastavci, zeleni grašak i, naravno, tvrdo kuhana jaja. Ključan savjet: ostaviti salatu u hladnjaku preko noći kako bi se svi okusi povezali.

Ali postoji i nešto što, prema Magdi, nikako ne bi trebalo dodavati – crveni luk.

Kako tvrdi, luk tijekom fermentacije počinje ispuštati neugodan miris i lako može potpuno narušiti okus cijele salate.

Ako ste do sada mislili da bez luka salata nije potpuna – možda je vrijeme da probate drugačije.

Ne propustite