Kada pohujete tikvice dodajte uvijek 1 sastojak u jaja: Biće višestruko ukusnije i sočnije, kao meso
Tajni sastojak za savršene pohane tikvice
Kad pohate tikvice, dodajte ovaj sastojak u jaja – bit će neusporedivo ukusnije i sočnije, gotovo kao meso!
Dodavanje jednog sastojka u jaja čini pohane tikvice daleko ukusnijima i sočnijima.
Kad spomenemo pohane tikvice, mnogi se odmah sjete baka koje su ih pripremale za doručak. No, ako njihov tradicionalni recept malo unaprijedite i u umućena jaja dodate naribani sir – dobit ćete nevjerojatno ukusan rezultat.
Ako volite pohane tikvice, ovaj recept svakako morate isprobati. Sigurni smo da ćete ih ubuduće pripremati samo na ovaj način.
Sastojci:
2 tikvice
100 g tvrdog sira
1 kašičica peršina
1 kašičica slatke mljevene paprike
3 jaja
100 g krušnih mrvica
50 g brašna
Priprema:
Tikvice narežite po dužini i stavite ih u posudu. Posolite i popaprite, pa ostavite da odstoje 20-ak minuta kako bi pustile višak vode.
Umutite jaja i dodajte peršin, slatku papriku i naribani sir.
U drugoj zdjeli pomiješajte brašno i krušne mrvice.
Ocijedite tikvice, zatim ih uvaljajte prvo u smjesu brašna i mrvica, pa potom u jaja sa sirom.